Lions-Miracle-NL16-3632831

Niergnies

Afgelopen weekend dus Niergnies. Tegen 2.163 duiven speelde ik 2e, 4e, 6e, 7e, 8e, 13e, 14e, 20e, 28e, 32e, 33e, 39e, 47e, 48e, 49e, 50e, 51e, 55e en 59e. Ik had er 52 mee, 1 op 4 hadden prijs en 36x 1 op 10.

Mijn eerste duif is een kleinzoon van Super Rossi en 1e getekende. Mijn tweede duif is een dochter van Fast Rocket en mijn derde een zomerjong uit Super Rossi dat alleen enkele natoervluchten heeft gevlogen. Alle drie getekende aan prijs 55 thuis.

De vader van mijn eerste duif is ook vader van de 305 en 306 van Huijsmans en komt uit een samenkweek met een zus van Raket van Herman Bevers. Ik heb hier in 2015 met vier koppels samenkweek mee gedaan en uit alle vier zit hier een topkweker op het kweekhok, onder andere Millennium (de moeder van Olympic Millennium), maar ook de vader van Lions Miracle (moeder 6e NPO Gien) is er één uit die samenkweek.

Het is dus begrijpelijk dat Olympic Millennium nu als samenkweek op de fameuze 13 van Herman Bevers zit. Alles kosteloos en allebei goede duiven. Ook de zoon uit Super Rossi x zus Raket die bij Herman zit, is een topkweker.

Nieuweling

Onlangs was hier een beginner. Inmiddels vier jaar bezig met duiven en de man had voor een flink bedrag duiven en bonnen gekocht. Een tijdje geleden sprak ik Henri, de kampioen van Oost-Brabant, en ook bij hem had hij een bon gekocht. Henri gaf hem twee jongen uit een speciaal koppel en hij vroeg mij of ik dat ook wilde doen.

De persoon in kwestie had een dure bon voor een koppel eitjes gekocht en vroeg mij of ik die voor hem groot kon brengen, uit angst dat er iets mee zou gebeuren. Normaliter begin ik daar niet snel aan, maar omdat hij de bon nogal duur had gekocht en een beginner is, maakte ik daar geen probleem van en inmiddels heeft hij twee prachtige jongen opgehaald.

Eenmaal in gesprek met hem bleek dat niet iedereen hiertoe bereid is. Zo had hij van een andere Brabander – die naar eigen schrijven nogal eens mensen vooruit helpt – ook een bon voor een koppel eitjes gekocht, zelfs nog iets duurder. Ook daar had hij de vraag neergelegd om de eitjes groot te brengen, desnoods zou hij hiervoor bijbetalen. Dit wilde hij dus absoluut niet doen.

Schijnbaar zijn we toch niet allemaal hetzelfde en zo krijgen beginners vaak de deksel op hun neus voordat ze überhaupt beginnen met onze sport.

Chapeau daarentegen voor onze sympathieke Oost-Brabander en zijn compagnon, die dus wel het hart op de juiste plaats hebben. Ook hier komt ieder jaar een jongen met een beperking om een gratis jonge duif en dat kan hij zo lang blijven doen als ik duiven heb. Als zulke dingen al niet meer kunnen, dan ben je als mens verkeerd bezig, vind ik.