Dragon-Star-NL15-3530499

Kou?

Vluchten afgelasten vanwege de voorspelde kou, is gekkenwerk. Degene die het te koud vindt, doet gewoon niet mee. Bij mij en veel andere liefhebbers (zal het zo maar omschrijven, voordat bepaalde personen zich er weer aan storen) gaan de duiven gewoon mee. Van de kou lig ik niet wakker, er zijn ergere dingen om me zorgen over te maken.

Het seizoen is gestart en gaat voorwaarts. Nu is het te koud, over enkele weken te warm. Tijdens warmte en kou kan er gewoon gelost worden, iets wat met regen niet kan en die weekenden zullen er ook nog genoeg komen. Als ik mocht kiezen tussen een lossing met 3 graden of een harde ZO of ZW wind vanachter, geef mij dan maar de kou.

Afgelopen zaterdag was het hier niet helder, eerder nevelachtig. Peter van Oerle en ik dachten dat dit weleens slecht uit kon pakken, maar de duiven kwamen massaal aan. Op zondag in België schitterend weer, volop zon, maar een ontzettend slechte vlucht.

Op zaterdag konden ze met betere omstandigheden lossen dan zondag en dat maakte een wereld van verschil. Zolang duiven goed kunnen vertrekken, zijn er geen problemen. Kou of warmte, ik heb beide liever dan regen, want dan kunnen ze namelijk niet los.

Ook met jonge duiven heb ik geen schrik om die op te leren met bewolkt weer, dit doe ik zelfs liever dan met het zogenaamde duivenweer. Meestal blijven met bewolkt weer zelden duiven achter. Met de zon hoog aan de hemel zijn er vaak problemen.