April doet wat hij wil

Afgelopen zondag kon de korte broek aan, aankomende zondag het skipak. Er wordt zelfs sneeuw voorspeld, al zal dat hoop ik wel meevallen. Kou deert duiven niet, kijk maar naar de natuur. Alleen diegene die hun duiven bij verwarmen, komen met kou en kopwind met problemen te zitten.

Eerder vermeldde ik dat we geen Rayon uitslag krijgen, maar dat schijnt gelukkig wel te gebeuren. Er zijn alleen geen prijzen te winnen, al is onze voorzitter wel aan het kijken wat me met andere alsnog kunnen. De duivensport kalft nu eenmaal af, maar dat moet wel aan de onderkant gebeuren en niet aan de bovenkant.

In België toch nog heel wat duiven achter, op sommige plaatsen meer dan 20%. Vooral onervaren jaarlingen zijn de dupe van de slechte lossing. Bij sommige is hierdoor het seizoen al afgelopen voordat het begonnen is. En waarom, zou je zeggen. Degene die de Ronde van Vlaanderen heeft gezien, zag dat het de gehele middag mooi weer was, dus waarom zo vroeg willen lossen.