Millennium-NL15-3535059

Millennium koppel

In 2014 zag ik een filmpje op Herbots van Frans Maris (Itegem, BE), toen hij net de 1e prijs Nationaal Argenton had gewonnen met een duivin op een jong van zes dagen. Dat jong werd door mij aangekocht en is nu dus de doffer van het Millennium koppel.

Ik koppelde hem in 2015 aan Wariors Girl, een top duivin die het jaar ervoor de 1e in het Rayon won en de 9e NPO. Afgelopen jaar werd ze moeder van Warior, 2e Nationale Asduif jong. Uit die koppeling kwamen dus gelijk enkele goede duiven, één daarvan wist in 2015 zelfs een Provinciale vlucht te winnen.

De duivin van het Millennium koppel kweekte ik in samenkweek met Herman Bevers, die een machtig mooie duivin van Dirk van Dyck in bruikleen had. Ik had top kweker Blue Rocket, die al meerdere NPO winnaars en teletekstvliegers gegeven had met meerdere duivinnen. De perfecte koppeling zou je zeggen.

Miss Millennium werd laat in 2015 geboren en tegen eind februari 2016 gekoppeld, zodat ik er nog met een koppel jonge duiven van kon spelen. Eén daarvan won dat jaar gelijk de 2e NPO Orléans.

In 2017 besloot ik het Millennium koppel samen te brengen, waarna Avatar eruit rolde met de 1e NPO en Olympic Millennium, 2e Olympiade duif. Als jong dus al 1e in de PIPA Rankings en als jaarling 2e. Ook haar volle nest zus werd als jong gelijk 5e Provinciale Asduif, terwijl een andere zus gelijk de 1e won en op teletekst vloog.

In 2018 dus het koppel verbroken en Miss Millennium aan Blauwe Zot gekoppeld, ook een topkweker die al meerdere teletekstvliegers gaf. Een zoon hiervan werd 1e Asduif bij de jonge duiven, terwijl een dochter teletekst won van Gien.

Miss Millennium heeft in haar korte kweekcarrière inmiddels met drie verschillende partners teletekstvliegers gegeven en zeven 1e prijswinnaars in groter verband. Eind februari heb ik haar weer teruggekoppeld op Mister Millennium en haalde ik er nog twee duiven uit om mee te vliegen. Eén ervan won gelijk de 1e tegen een paar duizend duiven, maar werd later verspeeld.

Haar zus is een kopie van Olympic Millennium. Zij won nét geen teletekst van Gien, maar is voor 2019 mijn favoriet. Met twee kon ik dus nog net spelen in de late mand. Zij zijn vier keer mee geweest en pakten beide alle vier de keren in de top 25 tegen gemiddeld 1.500 duiven. Ook van deze twee doffers heb ik dus hoge verwachtingen dit jaar.