WHZB

Nog een WHZB prijsuitreiking en dan zit dat er ook weer op. Ik ben geëindigd als 3e Asduif Vitesse en 10e beste liefhebber. Het jaar ervoor werd ik 15e. Je moet op alle fronten bij de betere presteren, wil je bij de beste liefhebbers komen.

Toch zie je dat veel liefhebbers zich van alles op de mouw laten spelden door allerlei figuren over ‘selfmade’ kampioenen, vooral op Facebook wordt heel wat afgelogen. Het is echter niet zo moeilijk om de ware top hokken te bepalen, je hoeft alleen maar op Compuclub te kijken. Per afdeling wordt duidelijk wat de betere hokken zijn.

Ik wil mezelf niet tot de beste hokken rekenen, maar ik durf best de papieren van 2018 naast die van iedereen te leggen met een 2e Olympiade duif, drie NPO overwinningen, 8x teletekst en bij alle kampioenschappen Provinciaal zat ik bij de eerste.

Op het andere hok in Friesland, bij J&S Timmermans, geldt hetzelfde. Ook daar gewoon 8x teletekst, een 1e Provinciale Asduif en een 2e Nationale Asduif met dezelfde duiven en begeleiding als hier. De feiten spreken voor zich, dus waarom zou je er omheen draaien.

De lijnen worden alsmaar sterker doordat we de toppers behouden en alleen daaruit kweken. Er staan er nu tien op PIPA te koop uit onze allerbeste duiven. Dit is een eenmalige kans, aan huis zijn uit deze duiven namelijk geen jongen te koop.