Het is een kwestie van opbouwen

Gisteren hebben Jan en ik een dochter aangekocht uit Olympic Theodoor van Frans Belleter. We hebben nu dus vier kinderen uit de 963 van Rien van Beers, die dit jaar de 1e Olympiade op de marathon werd (en in mijn ogen de beste marathonduif ooit is, hij won immers ook vijfmaal teletekst met een 1e in de sector erbij). Ook een volle broer hiervan is in ons bezit en nu dus ook een dochter uit de 2e Olympiade marathon.

Verder in dit rijtje met aangeschafte duiven de drie jonge duiven van Comb. de Pijper uit hun 7e Asduif ZLU en vier uit hun 231, die onder andere 9e nationale Asduif was op de marathon (beide teletekstvliegers). We beschikken voor de kweek dus over veertien duiven uit het beste wat er op dit moment te halen valt op de overnacht. Garantie voor succes is 0,0%, zoals altijd.

Nieuwe uitdagingen

Het moet met goede duiven gebeuren en als we hier niet iets moois uit kunnen smeden, dan houdt dit verhaal snel op. Er zal verder niets meer bij komen, met de nazaten van deze zeven kweekkoppels moet het gebeuren in 2021.

Het zijn allemaal zomer- en late jongen, waar volgend jaar pas deftig uit gekweekt gaat worden. Ze worden gewoon voor de leeuwen geworpen. Ik kijk hier bij mijn eigen duiven ook niet naar, dus ook deze duiven krijgen geen voorkeursbehandeling.

We proberen duiven aan te schaffen uit nationale winnaars of Asduiven op een groot podium. De slagingskans is dan net iets groter. Asduiven zijn duiven die er altijd zijn, dat zit in hun genen. Wel zien we het liefst dat ze ook nationaal vroeg kunnen vliegen. Bij voorkeur top 25, maar dat zal wel moeten, anders wordt je zomaar geen Asduif.

Het is een uitdaging voor ons en het doel is om deze duiven op enkele ZLU vluchten te testen met een voorkeur voor Barcelona 2021/2022. Aan de middaglossing wordt niet deelgenomen. Daarbij willen we aantonen hoe deze duiven het doen op de Championsmix en NPO-mix en testen hoe we de verhouding 80% Championsmix en 20% NPO-mix gaan aanpassen op deze verre vluchten.

Versterking op de programmavluchten

Voor de programmavluchten hebben we ons nogmaals versterkt bij gebr. Scheele. Er is nog een zoon aangekocht uit Fast Boy, de 1e NPO Argenton en 3e nationaal tegen circa 23.000 duiven en driemaal teletekst. Verder twee dochters uit hun Argenton met vijfmaal teletekst en ook de 1e NPO Argenton. Uit één hiervan hebben we Super Daisy met de 1e NPO Argenton. Ook uit top koppel Sonny x Cher is een doffer aangeschaft. Deze zitten gekoppeld op eigen top duiven, dus ook voor hun is het afwachten wat de nazaten in 2019 gaan doen.

Ik stoor me aan verkopers die met twee maten meten. Kijk, als iemand een prijs vraagt, is het aan de koper om hiermee akkoord te gaan of niet. Het is echter niet leuk om te horen dat anderen nadien bij dezelfde liefhebber een duif kochten, die hiervoor slechts de helft hoefden te betalen. Zoiets gebeurt ons maar één keer en dan is het vertrouwen weg en kopen we daar niets meer. Eerlijkheid duurt het langst en niet anders.

In principe hoeven we niets meer aan te schaffen, maar stilstand is achteruitgang en dus blijven we proberen onze stam te versterken en verder te testen.

Dirk van Dyck duiven

Van de aangeschafte Dirk van Dyck duiven hebben we nog drie duiven waar we tevreden over zijn. Deze duiven hebben tegen de allerbeste hier gezeten en zijn verhuisd naar Jan, waar ze mogen bewijzen of ze ook goede duiven kunnen geven tegen de kinderen van onze toppers, voordat we spreken van een definitieve versterking. Ook moeder Super Daisy zit bij Jan om verder getest te worden.