golden-super-rossi

Super Rossi

Ik ben de lijst met nazaten van Super Rossi aan het bijwerken. Eind februari worden nog twee inteeltkinderen geveild via PIPA. Eigenlijk was ik dit niet van plan, maar op verzoek van een Nederlandse PIPA agent heb ik hem dit najaar op zijn dochter Super Daisy gezet, die onder andere een 1e NPO Argenton won dit jaar. Na deze veiling zal dit dus niet meer gebeuren.

Alleen al dit jaar won een dochter de 1e NPO Argenton en een kleinzoon de 1e NPO Gien + 2e in de sector. De 2e en 3e Olympiade duiven van Italië zijn kleinzonen van Super Rossi en ook Jan Timmermans prolongeerde weer de 1e Asduif Friese fondclub met een kleinkind van hem. De 3e Asduif van Maarten Huijsmans dit jaar is een achterkleinkind van Super Rossi.

olimpic-super-rossi

Inmiddels een aardige lijst dus. Ik zal me maar beperken tot de top 10 Provinciaal. De nazaten die een eerste prijs wonnen, zijn inmiddels niet meer te tellen. Dan heb ik het bijvoorbeeld over kleinkinderen die bij Maarten Huijsmans zitten die dit jaar meerdere 1e prijzen wonnen in het Rayon. Hetzelfde geldt voor kleinkinderen die bij Rene Roks zitten.

Ik denk niet dat er in Nederland veel liefhebbers zijn die dezelfde adelbrieven kunnen voorleggen van zo’n kweekduif, die in meerdere generaties vererft terwijl hij zelf nog leeft.