eijerkamp-embregts-theunis

Bah, wat een herfstweer

Als je naar buiten kijkt, is het echt herfst. Een harde wind en nattigheid, eigenlijk geen weer om aan een nieuw kweekseizoen te denken. Toch ging het koppelen vanzelf, ook met de zomerjongen die weliswaar tegen oudere partners staan.

De eerste hebben gelegd op 5 december, de meeste op 8 december. Zo goed als alles zit dus op eitjes, op enkele zomerjonge duivinnen na. Over een dag of vijf verleg ik de eitjes van de voornaamste koppels, dan kan ik al wel zien of ze bevrucht zijn of niet.

Samen met Jan heb ik alle kwekers in een boekwerk gezet, zodat we alles van elkaar in de gaten kunnen houden en eventueel op afstand koppels om kunnen zetten. Het kweekhok daar bestaat uit dezelfde koppelingen als hier, dus we kunnen alles goed over en weer testen. De eerste rondes blijven dit jaar hier, daarna gaan ze naar Jan en komen er van Jan hierheen.

Ook dat houdt de duivensport leuk: samen dingen doen en alle dagen even overleg hebben, zonder dat er een financiële gedachtegang achter zit.

Bezoek Eijerkamp

Zaterdag ook nog leuk bezoek gehad van Evert-Jan Eijerkamp en zijn verzorgers Oliver en Joke, die een topseizoen achter de rug hebben. Ook Evert-Jan gaat onze Championsmix en NPO-mix testen op een afdeling, dus ik ben benieuwd naar de verschillen volgend jaar. Jan was ook over uit Friesland, dus we hebben een gezellige middag gehad.