Zo kan het ook!

In mei dit jaar raakte ik een veelbelovende jaarling kwijt van een vlucht. Hij had als jong goed gepresteerd en ook de eerste vluchten dit jaar kwam hij super. Tot die ene zaterdag in mei dus, toen hij van een redelijk gemakkelijke vlucht achter bleef.

Enkele weken later liep er een duif op het hok met een fikse verwonding die enigszins aan het genezen was. De duif had een verweerd briefje aan zijn poot met de tekst dat een jongen en meisje van rond de 12 à 14 jaar hem opgeraapt en aan zijn verwondingen behandeld hadden. Die duif die ik kwijt was dus.

Ik heb hen een kaart en vergoeding gestuurd en nu weer een paar maanden later ontving ik deze brief en foto’s van zijn verblijf tijdens zijn genezing. Velen onder ons zouden zo’n duif uit zijn lijden verlost hebben. Het is maar goed dat er nog mensen en kinderen rondlopen met het hart op de juiste plaats.

De duif heeft verder niets aan zijn verwondingen overgehouden, is netjes door de rui gekomen en zal volgend jaar gewoon weer gespeeld worden. Ik hoop dat ik hier volgend jaar op terug kan komen en dat hij uitgroeit tot een topper.