super-rossi-74

Olympiade duiven

Dit jaar dus een duif die ik mag opsturen naar de Olympiade, altijd iets speciaals. Fijn ook dat de puntentelling de laatste jaren automatisch bijgehouden wordt. Ik heb vroeger veel titels laten liggen door simpelweg weinig tot niets zelf in te sturen. De slimme jongens onder ons deden dat wel en hebben daarmee hun goede reputatie opgebouwd. Ik denk dat het iets Brabants is; vaak eerst de kat uit de boom kijken.

Italië

Ik kreeg ook een leuk bericht van Stefano van Team Alessandroni uit Italië. Hij heeft ook een Olympiade kandidaat met een kleinzoon van Super Rossi. Vorig jaar had hij ook al de beste duif van Italië met een 100% rechtstreekse duif van mij. Ook in Italië veel Championsmix en NPO-mix gebruikers trouwens.

Maar om terug te komen op mijn Olympiade duif, die nog steeds jaarling is! Hieronder een overzicht van haar titels. Het zal hierbij blijven, aangezien ze naar het kweekhok verhuist en af en toe aan samenkweek zal gaan doen met uitzonderlijke duiven. Ze wordt in ieder geval niet verkocht, dat is zeker.

Olympic Millennium won:

  • 2e Olympiade duif Vitesse 2017/2018
  • 1e beste Vitesse duif jong PIPA Rankings 2017
  • 5e Asduif jong PIPA Rankings 2017
  • 1e Provinciaal Asduif oud 2018
  • 2e beste PIPA Rankings 2018
  • 8e beste jaarling PIPA Rankings 2018
  • 3e beste Vitesse duif WHZB 2018
  • 5e Nationaal Asduif 2018