De rui

Zoals ik eerder aangaf, gaat de rui vanzelf als de duiven gezond zijn en een uitgebalanceerde, vetrijke mengeling krijgen zoals de Championsmix met wat NPO-mix eraan toegevoegd. De pluimen worden hier zijdezacht van.

De enige bijproducten die ik in de rui gebruik, zijn Naturaline en Sedochol. Deze wissel ik om de dag af, dus als ik vandaag Naturaline geef, geef ik morgen Sedochol. Naturaline doe ik in het water, Sedochol vaak over het voer met wat Allerlei erbij, om het voer wat op te drogen.

Keep it simple

Andere producten gebruik ik niet. Hier geen ruiversterkers of rui-ondersteunende troep. Ook geen vitamine of biergist. Begrijp me niet verkeerd, het zal vast geen kwaad doen, maar ik vind het overbodig. Maar goed, mocht je jezelf er goed bij voelen, blijf het dan vooral doen. Hier is het motto: keep it simple.

TopPigeons

Op TopPigeons staat één van de laatste geschonken bonnen dit jaar bij de manifestatie van Brabant 2000. Ik schenk maar twee of drie bonnen per jaar, dus bij interesse kun je daar je bod uitbrengen.

Referenties

Ook dit jaar weer 10x de 1e in verschillende afdelingen in Nederland gewonnen met duiven uit onze duiven. Alle referenties vernoemen doe ik niet meer, hetzelfde geldt voor alles wat ik in het verleden gewonnen heb. Ik ben altijd met de toekomst bezig. Daar is het leven, in het verleden vaak het verdriet.

Kijk ook even bij de verkoop van Jouke Elzinga op PIPA naar hun topper Precious. In de afstamming zie je dat dit ook een kleindochter is van wonderkweker Super Rossi. Maarten Huijsmans had dit jaar de gouden tweeling, beide kleinkinderen van Super Rossi en samen goed voor 4x de 1e in het Rayon.