Versnippering

Vorige week hadden we de prijsuitreiking van het Rayon, wat geen schijn meer is van wat het altijd was. Het loopt nu wel erg drastisch terug. De vijf hok- en duifkampioenen per categorie kregen een gekopieerd diploma, zonder onderscheid tussen de 1e of 5e kampioen of Asduif.

Nu boeit mij de prijs an sich niet veel, maar als je zo de prijsuitreiking van het grootste Rayon in de afdeling moet houden… Dan kun je het beter niet doen. De geschonken bonnen brachten aardig wat op, meer dan genoeg om 10 bekertjes van te kunnen kopen.

Er zaten mensen in de zaal die voor het eerst in jaren een kampioenschap wonnen. Zij werden van 18:30 tot 23:30 aanwezig gehouden om uiteindelijk een geseald A4’tje uitgereikt te krijgen. Niet eens een boeketje bloemen om mee terug te nemen voor de vrouw.

Ik kan me goed voorstellen dat 75% van de aanwezige liefhebbers voortaan lekker voor de buis blijft zitten.

Geschonken bonnen

Ook hier werden de bonnen twee dagen voor de sluiting online gezet. Geen liefhebber in Nederland kreeg de gelegenheid mee te bieden, terwijl er toch drie potentiële Olympiade gangers een bon schonken.

Samenvoegen

Brabant 2000 zou er in het kader van ledenbehoud goed aan doen om volgend jaar Rayon 1 en 2 samen te voegen. Zo houd je alles betaalbaar en kun je de kampioenschapspunten uit twee Rayons halen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor Rayon 3 en 4.

Wat mij betreft mogen de Rayons ook weg en halen we de punten uit Brabant 2000 met voor elke categorie één of twee aftrekvluchten. Pas dan krijgen we een eerlijk beeld van de kampioenen. In het vroegere ZNB was dit niet anders. Het ene jaar veel hokken uit de westkant op het podium, het andere jaren uit de oostkant. Het was maar net hoe de wind stond dat jaar.

Inkorfbeperking

Geef ook even uw mening door omtrent de inkorfbeperking, zoals het nu gaat kan het natuurlijk niet langer. Stuur een persoonlijke mail naar eerlijkspel@duivensportbond.nl en geef uw voorstel door.

Zoals altijd geef ik graag openheid van zaken, dus hieronder mijn voorstel waar uiteraard niemand het mee eens hoeft te zijn.

Beste,

Hierbij mijn idee voor de inkorfbeperking: 40 oude duiven mee laten tellen per spel, bijvoorbeeld op de midfond 40 maar ook op de dagfond 40 bij dubbelvluchten. De rest als invliegduif en een kwartier later los, om zo alsnog de trek weg te nemen van een massa duiven van een paar liefhebbers.

Bij de jongen 80 duiven laten tellen en de rest als invliegduif en een kwartier later los.

De megahokken kunnen tevreden zijn bij twee vluchten op een dag. Mid- en dagfond kunnen ze alsnog 80 duiven spelen, mochten ze dat willen.

 

Mvgr,

Peter Theunis

www.embregts-theunis.com