Elk jaar maar weer

Mijn mailbox stroomt vol met vragen omtrent een bon te schenken of ergens in een forum te gaan zitten. Bonnen schenk ik maar weinig meer, hooguit twee of drie keer per jaar. In forums zitten doe ik sowieso niet. De dingen die ik doe en de ervaringen die ik opdoe, deel ik via deze blog. Wat men hier vervolgens mee doet, moeten ze zelf weten.

Eén van de bonnen is nog te vinden op www.deblauwedoffer.nl, deze loopt tot vrijdagavond 20.00 uur. Bieden kan door een mail te sturen naar jordidamen@leadrs.nl. Er is nog een zaalverkoop op zaterdag, dus als je geïnteresseerd bent, moet je snel zijn.

ZLU

Er is dit jaar geïnvesteerd in enkele ZLU duiven, onder andere vier uit de waarschijnlijk 1e Olympiade duif op de marathon van Nederland en twee uit een superduivin van Comb. de Pijper uit Hoeven.

De planning is om volgend jaar een ronde duiven uit deze en de andere aangeschafte duiven te kweken en in te kruisen met mijn eigen duiven. Deze wil ik in 2020 gaan testen op de ZLU vluchten Agen en Narbonne. In 2021 staat Barcelona op de planning.

Ik ga dit samen met Jan Timmermans doen. We houden beide wel van een avontuur en hebben afgesproken om voor kwaliteit te gaan en niet voor kwantiteit. De tijd zal het leren. Ik houd niet meer dan 12 koppels om enkel op een paar geselecteerde vluchten te pieken.

De eigen duiven blijven natuurlijk hier en in Friesland de boventoon voeren.