uitslag-jan

Het is weer voorbij, die mooie zomer

Gisteren de laatste vlucht met een oostelijke ligging en een harde ZW wind erachter, op voorhand kansloos dus. En inderdaad, de eerste zeven duiven kwamen vanachter met zowat alle getekende erbij. Ze maakten er nog een feestje van door minutenlang te blijven vliegen.

Ik heb het al eens vaker gezegd: ik heb er niets mee, die ZW wind erachter. Dat is een goede wind om te winnen op de achtergrond.

Wat ben ik blij dat ik een jaar of vier geleden besloten heb om ook in Friesland te gaan spelen. Daar staat het hok op de achtergrond en werd gisteren het seizoen afgesloten met 3,4,5,6 en 7 tegen 9.474d.

Dezelfde duif als vorige week voorop, ofwel uit Fast Dragon x Space Angel (die nu na een lange vliegcarrière naar de kweek zullen gaan), gevolgd door een reeks kleinkinderen van Super Rossi.

De 05 en 06

Maarten Huijsmans pakte alweer de 1e in het Rayon met één van de gouden tweeling 05 en 06, die hij hier haalde. Ditmaal was het de 06, die vorige week 2e in het Rayon werd. Zijn zus, de 05, won toen de 1e.

Beide komen uit New Missile, een topkweker en directe zoon van Super Rossi (ook mijn twee beste weduwnaars komen hieruit). Noot: ik had vier duiven voor Maarten en begin hier in het Rayon pas met prijs 20. Hoezo bepaalt de wind de prijzen?

Zo heb ik ook mijn twijfels bij sommige spelers in Afdeling 8 Gelders Overijsselse Unie die gewoon alle weken de eerste winnen in hun afdeling met onverduisterde jongen, zoals ze in een recente reportage vermeldden. Hebben die dan superduiven?