Toch leuk

Hoewel ik weinig heb met kampioenschappen, is het toch mooi als je er weer bij mag zijn. In Brabant 2000 2e aangewezen, 4e onaangewezen hok en 7e provinciale Asduif.

Toch moet ik zeggen dat ik daar altijd mijn vraagtekens bij zet, omdat ze de punten uit de Rayons pakken en niet uit de afdeling. Speel je tegen minder concurrentie, dan ben je dus spekkoper. Het beste zou zijn: de Rayons weg en de punten uit de afdelingen pakken met twee aftrekvluchten.

De prijzen

In het Rayon de fondclub de Blauwe Doffer 1e keizer oud en jong. Bij de jonge duiven 1e hok onaangewezen en 2e aangewezen (en mijn buurman 1e hok aangewezen met grotendeels mijn soort).

Bij Jan Timmermans in de Friese fondclub 1e aangewezen, 1e onaangewezen en 1e Asduif. Die 1e Asduif is een zusje van de 1e Asduif van vorig jaar, oftewel een kleinkind van Super Rossi.

De 1e Asduif in afdeling Friesland (Warrior) won ook teletekst afgelopen Morlincourt. Deze komt uit Nieuw Rocket x Warriors Girl, beide voormalig topvliegers.

Warriors Girl komt weer uit Warriors Boy met zelf 2x teletekst. Een rechtstreekse zoon uit hem won ook teletekst Morlincourt bij Jan dit jaar. Ook een zoon uit Fast Dragon (Rocketsboy x Last Lady) x Space Angel (Spaceboy x Blue Miracle) won teletekst bij Jan van Morlincourt.

Goede komen voort uit goede, oftewel 13x teletekst en 3 NPO overwinningen dit jaar in Brabant en Friesland uit ons gezamenlijke kweekhok. Tevens 1e provinciale Asduif Friesland en 1e provinciale Asduif Brabant dit jaar.

Volle kracht vooruit

Het kweekhok wordt weer geselecteerd. Alle vreemde aanwas eruit en aangevuld met drie 1e provinciale Asduiven en drie NPO winnaars. We focussen ons op de toekomst en dat het met goede duiven moet gebeuren, staat als een paal boven water.

Natuurlijk kweken ook wij een massa afval, maar het gaat om de pareltjes die ertussen zitten en die moet je eruit zien te filteren.