De laatste vlucht

De wind bepaalt waar de prijzen vallen en dat was vandaag niet anders. Alles zat in het oosten, dus hier viel geen eer te behalen met alles vanuit de achtergrond.

Gelukkig testen we de duiven op twee hokken en Jan Timmermans zit wel in het oosten, dus daar moest het gebeuren. Het gebeurde met maar liefst vier duiven op teletekst, inclusief de 1e Asduif Friesland. Deze duif zal zijn verdere leven op het gezamenlijke kweekhok slijten. De eerste vier zal ik later vermelden.

Jan is in enkele jaren doorgestoten naar de top van Friesland. Hij is in ieder geval de beste jonge duivenspeler van Friesland, maar ook de oude duiven deden het super getuige de vele kampioenschappen.

Referenties

Bij Maarten Huijsmans ging het ook goed met waarschijnlijk de 1e en 2e in het Rayon met een broer en zus uit een zoon van Super Rossi. Ook bij Jan alweer de 1e Asduif Frisia voor het tweede jaar op rij, allebei uit hetzelfde koppel zoon Super Rossi.

Ook bij Rene Roks uit St. Willebrord alweer de 1e. Ik vermoed al de 7e keer dit jaar bij de jonge duiven en ja, ook hij uit duiven die hij hier vorig jaar haalde. Richard van de Haterd zat vandaag vroeg in Oost-Brabant, ook uit duiven die hij hier haalde.

Duiven verkopen is één, maar je moet de mensen ook proberen vooruit te helpen. Dat is zo te zien aardig gelukt.

Sectie jonge duiven

Ik heb nog met enkele leden van de sectie jonge duiven gesproken en mijn ongenoegen geuit. Zoals het er nu uitziet, laten we alles mede bepalen door afdelingen die niets met het jonge duivenspel hebben en al jaren bezig zijn dit af te breken.

Het zou beter zijn dat Zeeland, Zuid-Holland, Oost-Brabant en Brabant 2000 de koppen bij elkaar steken en een mooi programma maken. De secties te laten voor wat ze zijn, zodat iedere afdeling zijn eigen ding kan doen.