uitslagen-gien

Nog even volhouden

In principe hier nog één belangrijke vlucht en in Friesland nog twee, waarvan er één telt. Jan Timmermans staat daar fier bovenaan en was ook enkele jaren terug al eens 1e Asduif Friesland en ook dit keer weer met een jong dat als eitje hier is gehaald.

We verhuizen de laatste jaren gewoon de eitjes, dat schijnt op de een of andere manier beter te lukken dan gespeende jongen. Of dat met het klimaat te maken heeft weet ik niet, maar het is wel een feit.

De actualiteiten

Hier nog drie nalijn vluchten en één NPO vlucht, dan kan de riem eraf en het definitieve selecteren beginnen. Het bestand zal dan gelijk op peil gebracht worden op enkele duiven na. Ook houd ik twaalf voedsterkoppels door.

Zo goed als alle vreemde aanwas is verwijderd of wordt verwijderd. Alleen duiven die het eigen bloed voeren, mogen op een enkeling na blijven. Het zijn toch altijd weer de lijnen Super Rossi, Blue Rocket of Witbuik die de toon zetten.

De duiven van goede vriend Peter van Oerle doen het hier ook super. Ik mag er gelukkig ieder jaar zes uitzoeken, met elk jaar wel een topper ertussen.

Limiteren aantal duiven inmanden

Verder lees ik op verschillende blogs hoe hoog het inkorf beperkinggehalte zit bij mensen. Het NPO bestuur zou er goed aan doen om maar 40 oude en 60 jonge duiven te laten tellen op de uitslag en voor de punten. Alle extra duiven alleen als invliegduif toestaan, maar niet op de uitslag.

Mocht je tussen de 40 oude en 60 jonge enkele duiven kwijtraken, dan heb je wel de mogelijkheid die in het vliegseizoen te vervangen, al tellen ze dan niet meer mee voor de Asduiven.

Men zal iets moeten doen om de leden tegemoet te komen. Twee verschillende uitslagen gaat simpelweg niet werken, dat kan ik wel voorspellen. Daarmee versnipperen we de boel nog meer.

Eén ding is zeker: om de duivensport van de ondergang te redden, kan men zich hier op korte termijn beter op focussen dan GPS 2021. Want hoe goed die bedoelingen ook zijn, dat is en blijft een kansloze missie.

Nieuwe leden onder de jeugd zoeken waarvan de ouders niet met onze hobby betrokken zijn, gaat simpelweg niet lukken, vrees ik. Om die reden kan men zich mijns inziens beter richten op het behoud van de huidige leden.

Dan de Limburg kwestie nog

Schop ze overal uit alle secties. Het kan toch onmogelijk zijn dat als de wind niet gunstig staat, men dan maar niet sectoraal gaat concoursen? Spijtig voor de leden, maar dan moeten ze maar in opstand komen tegen het bestuur in plaats van alles maar te pikken.