De tweede nalijn

De vlucht vanuit Melun verliep hier ronduit slecht. Alles was doorgewaaid en op dit moment nog vier achter. Misschien te fel, pas op weduwschap of nog niet 100% in orde. Wie zal het zeggen.

De nalijn vanuit Quiévrain daarentegen verliep super. Ik had Taiwanezen op bezoek toen er drie tegelijk arriveerden die minuten bleven vliegen, voordat ze durfden te vallen.

Golden Ace (dochter van Super Rossi) landde als eerste en won de 1e tegen 6.509d na eerder al een 1e tegen 5.214d en een 2e tegen 4.550d te hebben gewonnen. Dat is dus zeker geen verkeerde.

Dragon Girl (uit Fast Rocket) was mijn tweede duif en werd 5e tegen 6.509d. Zij was ook niet aan haar proefstuk bezig: ze won eerder namelijk al 1e Orléans tegen 1.652d, 11e NPO Orléans tegen 5.116d en 2e Gouden Crack FZN.

Fado’s Lioness

Mijn derde duif was Fado’s Lioness van Peter van Oerle en werd 9e tegen 6.509d. Wat heeft Peter toch goede duiven, ook mijn 1e NPO Gien komt daarvandaan en mijn Blauwe Leeuw: vorig jaar 1e Asduif midfond, dit jaar 2e Asduif midfond.

Ook Fado’s Lioness is een topper met 7e NPO Pont-Sainte-Maxence tegen 11.477d, 11e NPO La Souterraine tegen 3.087d en de 13e NPO Orléans tegen 7.383d op haar palmares. En dat voor een jaarling.

Ze is tevens een volle zus van mijn 513, die ik een jaar eerder haalde bij Peter. Dit is ook een topper die 1e Asduif in het samenspel werd.

Deze duiven zijn allemaal verwant aan de fameuze 13 van Herman Bevers, die deze week met een reportage te zien is in De Duif. Overigens vandaag nog een zoon uit die 13 gehaald bij Herman. Het moet immers met goede duiven gebeuren.

Super Rossi lijn succesvol

Rene Roks won op Melun de 1e in het Rayon met kleinkind Super Boy (zoon Super Rossi), die eerder al de 1e Provinciaal tegen ruim 17.000d won. De Super Rossi lijn kan winnen tegen grote concurrentie, in meerdere generaties.

Nu op enkele weken tijd weer een achterkleinkind 1e van Melun in het Rayon en een dochter 1e van Quiévrain in het Rayon. Eerder dit jaar al een dochter 1e NPO van Argenton (Super Daisy) en een kleinzoon 1e NPO Gien (National Rossi).