Het alternatieve programma

Gisteren heb ik het alternatieve programma gezien en ik kan alleen maar concluderen dat iedereen die erover beslist heeft, geen bal verstand heeft van duiven of er ook maar enige feeling bij heeft.

Brabant 2000 verzint het om zaterdag Melun 355 km te spelen en dan af te zakken naar Quiévrain 145 km op de nalijn, in plaats van de jonge duivenspelers 300 km uit Pont-Sainte-Maxence te laten spelen of het eerdere Pithiviers.

Het gaat steeds meer op veetransport lijken: geld binnenhalen en er niet te ver voor hoeven rijden.

Ze hebben het programma al helemaal verziekt, dus waarom niet nog verder? Er is letterlijk niet één vlucht hetzelfde gebleven. Welk nut heeft een vliegprogramma commissie dan nog?

Secties jonge duiven

De secties jonge duiven, bestaande uit jonge duivenspelers, moeten zich ook achter de oren krabben. Hoe verzin je het om drie sectievluchten op 14 dagen te spelen? Als het 14 dagen warm of wisselvallig weer is, zitten alle kansen op teletekst in dezelfde hoek.

Het was beter dit om de 14 dagen te doen, dan had men dit weekend de eerste gehad en 21 september de laatste.

Afdelingen die niet op tijd klaar waren voor 355 km, hadden dan pech gehad. Dan hadden ze hun jonge duivenprogramma maar eerder moeten laten starten, net zoals Brabant 2000, Oost-Brabant, Zeeland, Zuid-Holland en Limburg. Zij zitten wel gewoon op schema.

Ik en veel andere serieuze liefhebbers hebben al massa’s verspeeld door tijdig op te leren, ongeacht het weer, om de start van het seizoen te halen. Dus waarom luisteren naar het geklaag van mensen die tot één week voor de eerste prijsvlucht achterover hebben geleund en opeens inzagen dat ze nog op moesten gaan leren?

Social media

Verschillende afdelingen hebben zich op social media laten beïnvloeden door Jan en alleman. Wat ben ik blij dat ik mezelf nooit met Facebook ingelaten heb. Zelfs zonder Facebook moet ik al regelmatig mafkezen blokkeren op de mail die altijd wel ergens een andere gedachtegang over hebben, in plaats van simpelweg deze blog te negeren.