Weer een vlucht voorbij

Gisteren weer een snelle vlucht waarvan ik dacht hier niets te kunnen behalen, maar achteraf gezien viel dat dus mee.

Enkele duiven aangevlogen, waarvan één van de betere jongen met een gebroken poot en ook enkele achter die te ver door gevlogen zijn. Ook voor hen is het einde verhaal, mochten ze nog thuiskomen.

De spoeling wordt gaandeweg het seizoen steeds dunner, maar het gaat om degene die overblijven waar we mee verder moeten.

De prijsvliegers

Tegen 8.001d Provinciaal begon ik met prijs 14, 25 en aan de 87e prijs had ik er 10 van de 62 en dat kon deze keer niemand anders in Brabant 2000 zeggen. Wel viel het op een gegeven moment stil, dus het prijspercentage kan beter. Ongeveer de helft wel 1 op 10 erin.

In Friesland won Jan de 5e en 22e Provinciaal tegen 18.613d en daarmee zet hij een puike uitslag neer. De duiven zijn daar op dit moment duidelijk beter in orde dan hier.

Jan’s eerste duif is een kleindochter van Superior en zijn 2e komt uit Maximus (doffer Millennium koppel) x New Goldstar 1e Npo Fontenay.

De eerste duif hier is een zoon uit Blauwe zot x de topduivin van het Millennium koppel (ook moeder van Avatar, 1e Npo en op dit moment 1e Olympiade snelheid Maximal Rocket). De tweede komt uit Avatar 1e Npo x Zus Maxcimus Frans Maris ofwel dochter x kleinzoon 1e Nat Argenton.