WZW 4

Dat ik mezelf op voorhand al moet neerleggen bij een verlies op Pont-Sainte-Maxence dit jaar, staat vast. Met WZW 4 zal hier niets te halen zijn, vrees ik. Al helemaal niet van Bierges met een oostelijke ligging en amper 100 km.

Maar goed, zoals altijd: zit er hier in een straal van 5 km een vroege, dan moeten ze bij mij ook vroeg kunnen vallen. Voorlopig gok ik echter op het 2e hok in Friesland bij Jan, dat veel gunstiger ligt met deze wind.

Ik verwacht echter dat mijn vermoedens juist zullen zijn en dat er tegen de wind niet te spelen valt, vaak al niet in eigen vereniging.

Vandaar dat ik in de toekomst hoop op verstandige beslissingen van de sectie jonge duiven. Ik hoop dat ze de sectievluchten verspreiden over twee maanden, zodat er overal eens een keer gunstig gezeten kan worden.

Nu speelt het jonge duiven spel zich op een korte periode af, door al dat onnodige geschuif, inkorten of afgelasten van de vluchten.

Het zou beter zijn om volgend jaar de eerste week van juni te starten met de jongen, elke keer iets verder en dan eind juni de nalijn te starten. Zo kunnen de liefhebbers die later in willen springen of de nodige verliezen gehad hebben, op de kortere nalijn starten in plaats van op social media het jonge duivenprogramma om zeep helpen.