Invloed van de warmte

Het lijkt af te koelen richting het weekend, maar wij zouden geen Nederlanders zijn als we niet na één regenbui gaan klagen dat het beter warm had kunnen zijn.

De duiven hebben minder last van de warmte dan we denken en lijden het meest onder het vervoer. Gelukkig is dit iets dat we kunnen oplossen, door bijvoorbeeld een mechanische ventilatie, meer open ruimtes in de wagens en een koelsysteem op het drinkwater.

Eén ding is zeker: het vervoer moet aangepakt worden om de warmte te tackelen. We krijgen in de toekomst steeds vaker met extreem weer te maken en vluchten inkorten of afgelasten, heeft dan weinig zin.

Afgelaste vluchten

Dit jaar zijn de eerste vluchten reeds afgelast. Vooral Friesland maakte het bond, door af te blazen omdat het vrijdag 30+ was. De vrijdag daarvoor was het net zo warm met een prima verlopen jonge duivenvlucht op zaterdag. Onzin dus.

Uit zulke dingen zouden de geleerde heren hun lering moeten trekken. Het heeft alleen te maken met vervoer en op tijd lossen.

In Oost-Brabant kregen ze pannen enkele weken terug, dus de duiven konden om 10:00 pas los en dat hebben ze geweten. Vroeg los met warm weer scheelt dus een boel ellende en dan mag het zelfs een bewolkte hemel zijn.

Tevreden liefhebbers

Ook elke dag wel berichtjes van nieuwe Championsmix en NPO-mix gebruikers die een topseizoen draaien met dit zware weer iedere week. Ik ga niet iedereen vernoemen, dan wordt het een lange lijst, maar veel tophokken zijn definitief over en ook opvallend veel overnachtspelers.