Toch gevlogen

Het ging perfect op zondag, al was wel duidelijk te zien dat de duiven voor het eerst in hun leven de wind van achteren hadden. Ondanks dat, ben ik toch redelijk tevreden.

Ik begin voor de 3e keer in vier vluchten met de 1e in de vereniging. De doelen liggen echter pas verderop in het seizoen. Het is nu een kwestie van de duiven langzaam in orde zien te krijgen. Gelukkig kwam alles thuis.

Deze keer won een kleinzoon van de Rocketeer de 1e. Mijn 2e was zijn volle zus, gevolgd door twee broers, beide kleinzoons van Super Rossi.

Nazaten van Super Rossi

Rene Roks speelde de 1e in het Rayon tegen 3.459d en de 3e in de afdeling tegen 10.473d met een 100% Embregts-Theunis duif, namelijk een achterkleinkind van Super Rossi. Hij vererft dus ook gewoon in de vierde generatie topduiven.

Diezelfde Rene Roks won twee weken geleden ook de 1e met een ander kleinkind van Super Rossi, dus ook voor hem geldt: 4 vluchten gespeeld, 2x de 1e met Super Rossi nazaten. Dat toppertje bij Maarten Huijsmans met al 3x top 10 Provinciaal is ook een kleindochter van Super Rossi.

Bij compagnon Jan Timmermans in Friesland 7e onaangewezen NU Eendaagse fond en 8e Asduif Eendaagse fond NU, met wederom een kleindochter van Super Rossi. Deze duif won als jaarling 2x top 20 op de verste afstand dagfond.

Hier de 1e NPO Argenton met een dochter van Super Rossi en de 1e NPO Gien met een kleinzoon van Super Rossi. Die duiven vliegen nu eenmaal gemakkelijk naar de 1e, Super Rossi zelf won immers ook 10x de 1e in zijn carrière. De 1e prijsvliegers die er nu in meerdere generaties uitkomen, zijn amper te tellen.

De kinderen en kleinkinderen van Super Rossi zijn op hun best met dit zware weer op alle afstanden. Het is fantastisch om zo’n topkweker op je hok te hebben, dan is kopvliegen niet zo moeilijk.

Millennium koppel

Volgend jaar ga ik de nazaten van Super Rossi kruisen met de kinderen van het Millennium koppel, wat ook een rush naar de top genomen heeft door meerdere 1e prijswinnaars te geven (onder andere de 1e NPO en op dit moment 1e Olympiade snelheid). De doorkweek van het Millennium koppel ziet er ook veelbelovend uit.

Van alle aankopen doen de twee duifjes van Gebr. Scheele het nog het best. Van alle aangeschafte Belgen, steken de duiven van goede vriend Peter van Oerle er met kop en schouders bovenuit. Daar zitten betere duiven dan hij er zelf uit kan halen, daar ben ik van overtuigd.

Championsmix succesvol bij overnachtspelers

Op de overnachtvlucht Bergerac zaten drie Championsmix / NPO-mix gebruikers in de top 15. Je ziet steeds vaker dat ook de overnachtspelers super spelen met onze mengelingen, vooral in een zwaar seizoen als dit.