Oude duiven seizoen voorbij

Het oude duiven seizoen zit er weer op voor mij. De laatste dagfond vlucht viel niet bepaald mee. Mijn 2e getekende, waar ik een rotsvast vertrouwen in had, is als enige nog kwijt. Snel weer vergeten dus, deze vlucht.

De jonge duiven kwamen een stuk beter. Ik had er 66 mee en 56 prijzen, te beginnen in de vereniging met 1e, 2e, 3e, 4e, enz.

De 1e was een dochter van Fast Rocket (2e, 11e, 11e NPO). De 2e was een dochter van Dragon Star (9e NPO). De 3e was een kleinzoon van Super Rossi, oftewel een broer van het duifje dat bij Maarten Huijsmans al 3x top 10 Provinciaal won.

De 4e komt uit Super Star met een 1e en 2e op zijn conto. Hij is ook een kleinzoon van Super Rossi en zat gekoppeld aan een dochter van Super Rossi.

Dure aankopen niet altijd succesvol

Dit jaar een paar erg dure aankopen gedaan in België en deze gekoppeld tegen mijn allerbeste. Daarbij nog op meerdere gezet van elk 8 jongen en niet één zit er nog. Zo moeilijk kan het dus zijn. Die duiven vliegen er dus weer uit, ondanks hun prijskaartje.

Vanaf volgend seizoen haal ik mijn beste vliegers naar het kweekhok en koop ik niets meer aan. Ze komen vaak toch alleen maar uit mijn eigen bewezen duiven (enkele uitzonderingen daargelaten).

Jan Timmermans won in Friesland de 20e NPO met dezelfde jaarling die twee weken terug de 17e NPO won. We praten dan over dik 700 km. Deze jaarling is ook een kleindochter van Super Rossi.