De laatste vlucht

Aanstaande zaterdag nog Châteauroux en dan is het oude duiven seizoen voorbij. Vanaf dan kan ik me volledig focussen op de jonge duiven.

Hier vielen afgelopen weekend ook rake klappen. Nadat ik er nog enkele verwijderd heb, zitten er nog 65 jongen. Dit zijn er meer dan genoeg. Het gaat immers over de toppers die er eventueel nog bij zitten.

Over oneerlijke concurrentie gesproken

Afdeling Friesland heeft gisteren al in moeten manden voor Châteauroux, terwijl de rest van Nederland dat vanavond doet. Van wat ik begrepen heb, reed er zelfs een vrachtwagen van het verder gelegen Groningen op donderdagavond, terwijl de Friezen een dag eerder ingemand hebben.

Ik volg het spel in Friesland nu al enkele jaren en het is daar niet altijd even gemakkelijk vliegen als hier.

Hier moeten veel duiven op een relatief klein hoekje vallen, terwijl de hokken daar meer verspreid staan. Er is dus niet echt sprake van een bepaalde trek. Ze moeten daar flinke stukken alleen overbruggen, terwijl we hier bij de buren de duiven nog kunnen zien vallen.