Laten we hopen dat we kunnen starten

Aan de besturen van alle afdelingen

Aan het bestuur van de NPO

Aan het IWB

 

Beste bestuursleden en IWB,

Naar aanleiding van het afgelasten van trainingsvluchten en wedvluchten voor jonge duiven afgelopen weekend en de publicaties van enkele afdelingen m.b.t. de trainingsvluchten en wedvluchten voor jonge duiven van aankomende week willen wij als Sectie Jonge Duiven ons standpunt met u delen als vertegenwoordiging van alle jonge duiven liefhebbers van Nederland.

Gezien het feit dat we momenteel te maken hebben met een langdurige stabiele zomerperiode waaraan de jonge duiven inmiddels gewend zijn in combinatie met uitstekende vliegomstandigheden met helder weer waarbij zeer vroeg gelost kan worden en niet te hoge temperaturen (voor komend weekend zijn de voorspellingen een temperatuur van ca. 25 graden C) zien wij geen reden om de trainings- en wedvluchten voor komende week af te gelasten.

De trainings- en wedvluchten voor jonge duiven die afgelopen weekend in Nederland en België zijn gehouden zijn uitstekend verlopen en de verwachtingen voor komende week zijn nog beter vandaar ons advies om alle trainings- en wedvluchten doorgang te laten vinden.

Wij hebben het verzoek aan de afdelingen om te kijken of het trainingsprogramma, eventueel met door de weeks in te lassen africhtingen, doorgang kan vinden en het opschuiven van het programma daarmee beperkt kan blijven.

Aan het bestuur NPO en ook het IWB het verzoek om de berichtgeving over de weersomstandigheden en het advies over het al dan niet laten doorgaan of inkorten van de vluchten tijdiger en duidelijker aan de Nederlandse liefhebbers te laten plaatsvinden.

In deze zomerse periode, waarbij alle disciplines volop bezig zijn met hun wedvluchten, willen ook wij graag het jonge duiven spel spelen.

Natuurlijk onder verantwoorde omstandigheden maar wel kijkend naar de mogelijkheden die er wel zijn.

We vertrouwen op uw medewerking.

 

Met vriendelijke groeten,

Bestuur Sectie Jonge Duiven

De secties laten van zich horen

Als de afdelingen hier niet naar luisteren, zijn ze wel erg eigenwijs. Het is inderdaad al weken warm, maar de duiven hebben zich hier op aangepast. Het is immers zomer. Vroeger werd hier nooit een probleem van gemaakt, maar toen was er ook nog geen IWB.

Als we dit serieus moeten nemen, kunnen we beter van september tot januari gaan spelen met de jonge duiven. Gewoon Quiévrain voor Rayon 1+2 en Asse Zellik voor Rayon 3+4 en stoppen met zeuren over de temperatuur. Het is gewoon belangrijk om vroeg te lossen.

Wat te doen met die IWB’er? Die moet maar een ander baantje zoeken in plaats van ons ledengeld op te eten en onze sport te verzieken met allerlei onzin uit te kramen en termen te verzinnen om maar niet te laten vliegen.

Wij als leden willen spelen en onze NPO vluchten niet in het gedrang laten komen door alles maar te verschuiven en straks weer een NPO vlucht op te offeren.

Het bestuur van Brabant 2000 moet knopen door leren hakken en de verantwoording bij de leden laten om wel of niet in te manden. Hier gaan we morgen met enkele liefhebbers naar Strombeek, op zo’n 75 km. Om daar te lossen, heb ik gelukkig geen toestemming van het IWB nodig.