Topresultaat gisteren

Duiven moeten van meet af aan over een sterke basisgezondheid beschikken, dan lijkt het allemaal vanzelf te gaan.

Na een seizoen met al veel topresultaten, had ik gisteren weer een topuitslag: 1e, 2e, 3e, 4e, enzovoorts. Met werkweer zijn ze er dus meestal. Tot op heden 7x de 1e en 2x de 2e met iedere keer verschillende duiven in het samenspel. De selectie is dus sterk in de breedte.

De eerste tien duiven van gisteren waren:

  1. Dochter Millennium koppel (vorig jaar de 9e Provinciaal)
  2. De 538 van Peter van Oerle (een topper met een topafstamming, vorig jaar 1e Asduif op de midfond)
  3. Dochter Millennium koppel (vorig jaar 1e Asduif van Nederland. Bij de PIPA Rankings dit jaar als jaarling alweer de beste van Nederland en momenteel de 1e Olympiade snelheid)
  4. Dochter Blue Star (vorig jaar 3e Asduif in het Rayon)
  5. Dochter Super Rossi (dit jaar al de 1e NPO Argenton)
  6. Kleinzoon Super Rossi (dit jaar al de 1e NPO Gien)
  7. Dochter Millennium koppel (vorig jaar 5e Provinciaal Asduif)
  8. Zoon Super Rossi
  9. Kleinzoon Super Rossi
  10. Dochter oude Witbuik x Scheele 28+

 

Maarten Huijsmans’ 3e duif is ook een kleinzoon van Super Rossi en won vorig jaar al in de late mand de 4e Provinciaal tegen 16.675d en nu dus de 7e Provinciaal tegen 5.678d. Het moet met de goede gebeuren, maar ook dan moet het nog willen lukken.

Volgende week Quiévrain

Het is een verstandige beslissing van Brabant 2000 om niet naar Oudenaarde te gaan. Die laatste 25 km zal ook niets uitmaken, en het vliegprogramma kan intact blijven zonder verdere verschuivingen.

Alleen hoop ik niet dat er weer liefhebbers midden in de week met de afdelingsafrichting mee gaan doen. Gelijk naar Quiévrain is mijn advies. Een duif weet van tevoren toch niet hoe ver hij moet vliegen.

Als liefhebber moet je zorgen dat de tank vol is bij vertrek. Ga de jongen niet op de honger spelen in de eerste vluchten, dat is vragen om moeilijkheden. Hier volop NPO-mix op de laatste dag van inmanden.