Nog enkele dagen

Ik schrijf vaak kritisch en soms wel eens te kritisch. Dat ze Oudenaarde afgelast hebben, is terecht. Het ligt tegen de kust en onze jongen zouden met die oostenwind de Schelde niet over zijn gegaan en de zee in zijn gedoken.

Maar waarom dan niet naar Asse Zellik voor Rayon 1+2 en Duffel voor Rayon 3+4? Nee, men schermt nu met: “er zijn woensdag massa’s duiven verspeeld van Asse Zellik”.

Volgens geruchten komt half Nederland zijn overnachtduiven inmanden bij diverse verenigingen van Brabant 2000, omdat ze zelf geen midweekse vluchten hebben. Zou dat dan niet eerder de reden zijn waarom er midden in de week met de afdelingsvluchten massa’s jongen wegblijven?

Het gaat dan op veetransport lijken: vrachtgeld innen, waarbij het niet uitmaakt van wie. Duivenmelkers van Brabant 2000 zouden geen jongen meer mee moeten geven midden in de week, mochten deze geruchten kloppen. Ons kost dit namelijk al meerdere jaren de eerste prijsvlucht met de jongen.

De duivensport wordt op deze manier gesloopt zonder dat men hier zelf erg in heeft. De mensen die ze zelf weggebracht hebben deze week, hebben geen verliezen. Maar goed, daar zitten natuurlijk geen duiven bij van half Nederland.

En waarom dan Melun op donderdag inmanden als het zogezegd te warm is? Waarom dan niet op vrijdag inmanden voor Pont-Sainte-Maxence? Allemaal vragen die niemand beantwoordt. Alleen maar op elkaar afschuiven.

Daarbij komt nog dat als de jongen eenmaal begonnen zijn, er geen oude duiven meer ingemand zouden mogen worden met als doel africhten.

Als de jongen eenmaal begonnen zijn, zouden er geen oude duiven meer ingemand moeten mogen worden met als doel africhten. Los ze anders een half uur later dan de jongen.