Yes!!!

Gisteren dus de 1e NPO Argenton tegen 5.187d en wát voor een. Het was een eerlijke, loodzware vlucht evenals 14 dagen terug, toen Super Daisy de 41e NPO won (ook aan amper 1100 mpm).

Super Daisy heeft een edele afstamming, ze is namelijk een rechtstreekse dochter van sterkweker Super Rossi. Hij die al eerder een 1e Provinciaal gaf met zijn zoon Super Boy en vorig jaar nog 1e Provinciaal Asduif met dochter Super Sun. Alle drie hebben ze verschillende moeders.

De moeder van Super Daisy komt direct van de Gebr. Scheele. Ik zocht daar in het najaar van 2016 samen met Jan twee duivinnen uit, die dus allebei al een superduif gegeven hebben. Ze komt direct uit Den Argenton met vijfmaal Teletekst, gekoppeld met Daisy.

Dat Super Daisy niet aan haar proefstuk bezig was, liet ze al eerder zien door onder andere te winnen:

  • 1e NPO Argenton 5.187d
  • 6e Provinciaal Pont-Sainte-Maxence 11.447d
  • 41e NPO Issoudun 7.219d
  • 51e Provinciaal Péronne 20.806d
  • 73e Provinciaal Péronne 11.758d
  • 78e Provinciaal Pont-Sainte-Maxence 22.709d

Met recht een topper dus, die vorig jaar begin mei pas gespeend is.

Overige winnaars

De 2e plaats werd gewonnen door Comb. de Hoogh en zoon, Oosterhout. Zij hebben ook veel duiven van Scheele en voeren ook de Championsmix. Een mooie Teletekstvermelding was er ook voor John van Dongen uit Roosendaal, die ik zeker getipt had.

Goed gelost

Vandaag dus Pont-Sainte-Maxence op zo’n 290 km. Ze zijn 60 km korter gekomen. Laten we hopen op een mooi concours zonder verliezen, net als gisteren.

Het was overigens een gok om te lossen gisteren, maar als de duiven met goed weer kunnen vertrekken is er geen vuiltje aan de lucht. Ondanks het slechte weer rond Parijs, was het een terechte beslissing van Brabant 2000 in samenwerking met Zeeland en Oost-Brabant.