De chipringen kunnen weer om

Onze jonge duiven worden eind volgende week voorzien van een chipring, ook krijgen alle jongen dit weekend een paratyfus enting. Dan zijn ze weer klaar voor vertrek. Een jaar is snel weer voorbij. Zodra we met de jongen beginnen, gaat het snel.

Ik heb ze vorige week allemaal een luisdruppel van Schroeder in de nek gegeven. Daar kunnen ze het gehele seizoen mee door, die druppels werken perfect.

De ploeg is inmiddels aardig geslonken, maar ze hebben ervaring genoeg om te kunnen starten. Nu ga ik mijn aandacht in de laatste 30 steken, ook die probeer ik op tijd klaar te hebben.

Dit jaar ben ik met een kleine proef bezig met nog een hokje van 30 jongen uit de beste koppels die vorige week gespeend zijn. Ik wil die op de nalijn begin augustus spelen, om ze dan 8 september op 250 km te spelen en een week nadien Orléans 445 km te spelen.

Uiteraard wordt ook deze ploeg verduisterd, maar dan wel tot eind juli. Van deze 30 hoop ik drie bruikbare over te houden nadien.