Problems

Ik krijg verschillende mails dat er hokken zijn waar duiven een vleugel laten hangen. Persoonlijk denk ik dan aan overbelasting en dat zulke duiven uitgeschakeld zijn voor dit seizoen.

Je ziet het vaak vroeg in het seizoen, na enkele zware vluchten. Bij hokken die ze in de winter regelmatig los hebben, zal dat niet zo snel zijn.

Tevens krijg ik mails binnen over duiven die niet kogelrond te krijgen zijn. In deze periode met zwaardere omstandigheden krijg je er ook niet gemakkelijk vlees meer op. Maar aan de andere kant heb ik ook zelden topsporters gezien met overgewicht.

Probeer er voldoende vetten in te stoppen, oftewel de dosering NPO-mix verhogen, zodat ze voldoende vetreserves hebben voor onderweg met deze zware omstandigheden.

Aanstaande zaterdag een oostenwind met 29 graden. Dat lijkt zwaar, maar als ze gewoon op tijd lossen (voor 7 uur) dan is er niets aan de hand. Rond 9 uur moeten ze pas contact opnemen met het IWB omtrent inversie, dan kunnen ze zich daar niet door laten beïnvloeden.