De tamtam

Als je redelijk speelt, ga je wel eens over de tong en moet je een olifantshuid hebben.

Neem nu een speler uit Brabant 2000, iemand die ik respecteer overigens. De beste man komt wekelijks in België en op de vraag over mijn prestaties wist hij te zeggen: “hij speelt redelijk dit jaar, beter dan vorig jaar.”

Nu hoef ik niet opgehemeld te worden, maar ik hou wel van oprechtheid en de waarheid. Schijnbaar heeft hij vorig jaar een kapotte computer gehad of weet hij niet dat je bij Compuclub ook de uitslagen van vorig jaar terug kan zien.

Het mooie van alles is dat hij de laatste 15 jaar zelden of nooit voor me heeft gezeten en ook dit jaar na zeven vluchten nog niet in de schijnwerpers staat. Ik heb hem dan ook al 15 jaar niet gezien op een kampioenen huldiging van Brabant 2000, terwijl er in alle categorieën 15 hokkampioenen gehuldigd worden.

Je moet oppassen met wat je zegt, zeker over iemand die zelf ook vaak in België te vinden is. Mijn respect voor de desbetreffende persoon is inmiddels iets afgenomen.

Komend weekend

Verder gaat het naar behoren dit jaar. Al 3x 1e in het samenspel, dus we liggen op koers. Aankomend weekend belooft zwaar te worden met een oostenwind en 30 graden. Dit zijn omstandigheden voor sterke duiven die in vorm zijn en voorzien worden van de juiste voeding en vetten.