Appels met peren vergelijken

Het was me ’t vluchtje wel. Een ZO wind kost vaak pluimen en dat was ditmaal niet anders. Hier zijn nog drie doffers weg, die zijn minder taai dan duivinnen en komen dus slechter na.

Ik was dan ook blij dat mijn 1e en 2e getekende bij mijn eerste tien duiven zaten. Grote verschillen in aankomst en dus volop kans voor de gewone melker om ook eens aan kop te liggen, wat overigens goed is voor de duivensport.

Ik las afgelopen week een artikel van Theo Pander, iemand die ik respecteer en wiens artikelen ik regelmatig lees overigens. Ik hou wel van mensen die niet om de hete brij heen draaien en dingen durven te roepen die anderen denken. Tevens speelt de beste man hard met duiven.

Ik ben zelf ook iemand die nergens loopt te slijmen, maar alles zelf voor elkaar probeert te krijgen door dingen uit te testen en regelmatig op mijn bek te gaan. Door schade en schande wordt men immers wijs.

Theo had het over de mpm bij hun en in Brabant 2000, maar duiven gelost in Nederland of in Frankrijk is appels met peren vergelijken. Dat is ook zo. Met een oostelijk of westelijk gelegen losplaats krijg je ook verschil in mpm.

Over de tussenstanden van de nationale kampioenschappen zullen we het maar niet meer hebben, dan kunnen wij in Brabant 2000 alles beter opruimen. Ik vermoed dat we dat meer in systeem- of puntenberekening moeten zoeken.

We kunnen in Nederland nu eenmaal nooit in een eerlijke competitie strijden met elkaar, maar goede duiven zitten overal, zo simpel is dat.