Toch lijkt het niet best

Als je naar het weekend kijkt, lijkt hij slecht weer te houden. Vrijdag is de mooiste dag, laten we hopen dat het mooie weer een dag opschuift.

De Adeno heerst nog overal. Degene die het nog niet hadden, hebben het nu wel. Het lijkt wel een griepgolf met veel dode duiven als gevolg. Weinig medicijnen schijnen te helpen, net als bij griep overigens.

Ik heb het hier gelukkig onder de knie gekregen met medicatie uit België met daarin een werkzame stof die schijnt te helpen. Dit heb ik drie dagen gecombineerd met Flummy van De Weerd.

De jongen zijn er bovenop. Doordat ze de gehele periode alleen NPO-mix hebben gegeten, waren ze snel op gewicht en lijken ze er niets mee geleden te hebben. De duiven hebben daarnaast meerdere dagen achtereen vitaminen gekregen, om ze weer snel op de been te brengen.

We moeten verder

De oudste ploeg heb ik nu tweemaal weggebracht op 10 en 15 km. Ze waren voor mij thuis met dit warme weer.

Zaterdag Melun, met zoals het er nu naar uitziet een W wind en bewolkt weer. Niet ideaal dus hier aan de westkant. Maar zoals ik altijd zeg: als er hier in de buurt vroege duiven zitten, moet je zelf ook gewoon kunnen pakken, zo simpel is het.

Na vijf vluchten bleven twee jaarlingen achter, wel twee van de mindere. Tevens bleef een goede duivin achter, maar die keerde na twee weken terug. Er was wat vlees af, maar na enkele dagen stond ze weer rond en dus zal ze volgende week de strijd hervatten op Morlincourt.

Bij Jan Timmermans geen Adeno, dus een mooie ploeg jongen die al meerdere keren weggeweest zijn. Daar had echter de klad in de draden gehangen met meerdere doden als gevolg.

Dat waren overigens altijd mijn beste jaren: als er in de draden gevlogen werd, was dat het teken dat ze er snoeihard aan trekken.

Dat is dus het leven van een duivenmelker: ze overlijden door Adeno, rovers, draden en nog wel meer. Je moet nu eenmaal kunnen incasseren als een bokser.