Concurrentie?

Overal zitten goede duiven, maar het frappante is wel dat van de in Frankrijk geloste vluchten afgelopen weekend, in Brabant 2000 de hoogste snelheden behaald werden. Zelfs in België waren de snelheden lager.

Dat er overal bewezen duiven op de afspraak waren, is een vaststaand feit met duivenweer. Ook al kunnen niet alle duiven 100% in orde zijn, zolang het vertrouwen er is, krijgen ze hun kans. Ze gaan hier iedere week mee, thuishouden doe ik niet. Het is vliegen of wegwezen.

Herstellen doen ze hier op de vluchten. Degene die dat niet aankunnen, vallen uiteindelijk vanzelf af. Dit geldt ook voor de jonge duiven: je kan meer plezier beleven aan vijf goede, dan aan 50 mindere jongen.

Voor de eerste keer opgeleerd

De oudste jongen zijn vanochtend voor de eerste keer op 10 km gelost. Een groep van 80 die vanaf nu alle dagen op pad gaan, om uiteindelijk een voor een gelost te worden op 30 km voordat ze er klaar voor zijn.

Hok 2 met daarin 50 jonge duiven is over twee weken aan de beurt. Hok 3 met 30 jongen komt net buiten, maar ook die zullen 30 juni aan de start staan voor de eerste prijsvlucht. Het selecteren is grotendeels door de Adeno gedaan, het lijkt erop dat de zwakkelingen weg zijn.

Donderdagavond inmanden voor Melun (355 km), dus ook dat gaat door. Over twee weken kan de ploeg gesplitst worden en zullen ook bij de oude duiven de minste verwijderd worden.