Last-Lady-NL13-3316555

Péronne 21-4-2018

Het was mooi duivenweer en dan moet je uitpakken. De duiven zaten mooi verspreid over de afdeling. Hier kwam één duif voorop, maar die verknoeide weer tijd. Gelukkig kwamen er snel twee bij.

Zoon Fast Rocket won vorige week de 2e (verspeelde de 1e op één seconde) en is nu weer eerst geconstateerde. Hij wint nu wel de 1e, maar Maximal Rocket was dus eigenlijk als eerste thuis.

Bingo werd als 3e geconstateerd, dus eigenlijk dezelfde volgorde als vorige week. Bij mijn eerste vijf duiven zaten alle drie de getekende, maar dat zijn ook echte witte raven.

De Blauwe Leeuw van Peter van Oerle stond als 1e getekend maar is als 5e geconstateerd. Nu als 4e een dochter van Super Rossi, als 6e een kleinzoon van Super Rossi en als 7e alweer een dochter Fast Rocket.

Ik heb al eens eerder gezegd dat Fast Rocket de nieuwe topkweker zou worden, iets wat onze Chinese vriend Kaier ook opviel. Gelukkig zit Fast Rocket nog hier en is die koop niet doorgegaan.

Goede komen voort uit goede

De duiven die gisteren 1e, 2e en 3e speelden, komen zelf uit duiven die al een 1e gewonnen hadden in het samenspel en daarbij hadden ze alle drie al eens een 1e en 2e in het samenspel gewonnen.

De start is net als vorig jaar, toen won Fast Dragon de eerste twee vluchten de 1e en 2e. Opvallend is dat Fast Dragon een directe zoon is van Last Lady. Nu wint Imperial Rocket als kleinzoon van Last Lady al de 1e en 2e in het prille seizoen.

Maar goed, het seizoen is nog lang en er komen nog genoeg vluchten. Er staan nog enkele favorieten in de wacht die zich al wat beter laten zien. De selectie is sterk in de breedte, maar wat wil je met 58 mee en 54 prijs in het samenspel. Weliswaar 1:3, maar toch.

De basisgezondheid is goed en zoals altijd geloof ik nog steeds niet in wondermiddelen. Ik geloof louter in een goede voeding, zuurstof en op de juiste wijze aangezuurde ingewanden. Alles valt of staat met goede duiven en een goede verzorging, 7 dagen per week en 12 maanden per jaar.

Wat te doen tegen Adeno?

Zoals bij veel andere liefhebbers kwam ook hier het Adeno spook langs. Enkele jongen hadden het stevig te pakken en die heb ik inmiddels verwijderd. Duiven die stevig Adeno hebben gehad zijn in mijn ogen onbruikbaar voor de rest van hun leven.

Ik weet niet wat dat is, maar het lijkt alsof ze vanbinnen toch aangetast worden waar ze altijd last van blijven houden. Althans, dat is mijn ervaring.

Na het enkele dagen aangezien te hebben, heb ik er dus toch maar drie dagen Cobel & Belgamco ingedaan. Inmiddels lijkt het te zijn opgelost.

Let wel, hier gingen er geen dood (misschien omdat ik de ergste gevallen zelf opgeruimd heb). Vallen er doden, dan biedt Flummy van De Weerd vaak uitkomst.

Daarnaast helpt het om weinig tot geen voer te geven. Ze vallen dan wel enkele dagen terug, maar dat zit er na een week goed voeren wel weer aan. Wel moet je iedere dag Allerlei geven, het lijkt erop dat ze dan vooral behoefte hebben aan mineralen en zouten.