Quiévrain 14-4-2018

De tweede vlucht zit er weer op. Het was mooi weer met een lichte WZW wind.

Hier arriveerden wederom zo’n tien duiven tegelijk, gevolgd door weer een groep van tien. De duiven zijn dus in de breedte in orde. Tegen 1981d werd het 2e, 3e, 4e, 8e, 9e enzovoorts. Van de 58 duiven die meegingen hadden er 45 prijs, 9x 1:100 en 33x 1:10.

Ik ben dus wederom tevreden, al verloor ik de 1e op enkele secondes. Ditmaal werd een zoon van Fast Rocket als eerste geklokt, gevolg door mijn favoriet Bingo en daarna die geweldenaar van Peter van Oerle.

Waar ik mezelf over verbaas

Wij hebben een relatief jonge gast in de vereniging die al meer dan 15 jaar lid is, maar onlangs verhuisd is op amper 400m van mij vandaan.

Wat zegt het dagelijkse bestuur van Brabant 2000: hij mag niet meer deelnemen aan samenspel De Westhoek, omdat hij nu in een andere gemeente woont. Hoe raar kan het gaan.

Die gast komt dus alleen op de verenigingsuitslag, in het Rayon en in de afdeling, maar mag niet in het samenspel meedoen. Dan vraag ik mezelf wel eens af: is de duivensport dan tóch oubollig of staan de verkeerde mensen aan het bewind?

Kom op, we hebben elkaar allemaal nodig. Binnen nu en vijf jaar moeten zelfs de samenspelen of gemeentes fuseren om nog een redelijk spelverband te krijgen, dus herzie dat stoffige reglement eens een keer.