Quiévrain 7-4-2018

***UPDATE 8-4-2018***

Zo, ik heb de vlucht van gisteren geëvalueerd.

Alle duiven kwamen terug, dat neem ik ze niet kwalijk. Het waaide te hard vanachter en de afstand was te kort.

De eerste tien zaten vrij kort bij elkaar, maar verknalden een mooie uitslag door eerst anderhalve minuut te treuzelen voordat ze op de spoetnik landden en geconstateerd werden. Dit is goed te zien in de onderstaande video.

Dit moet uiteraard beter. De andere duiven bleven ook minutenlang vliegen, sommige leken nog even extra te willen trainen. Nu was het de eerste vlucht met 85% jaarlingen, dus het zij ze vergeven. Ze worden hier immers nooit getoond, dus het spelletje moeten ze nog leren.

Na zo’n twee uur waren 56 van de 58 deelnemers thuis, dit was op veel plaatsen anders.

Fast Missile

Mijn eerste boven het hok was Fast Missile, een kleinzoon van Superrossi. Deze witpen heeft al vaker de 1e gewonnen, maar had er nu geen zin in. Hij werd als 9e geconstateerd.

Eén ding is zeker: bepaalde genen heeft hij van zijn grootvader Superrossi, die won namelijk 10x de 1e. De genen van binnenlopen heeft hij echter niet meegekregen, want Superrossi verspeelde nog geen halve seconde bij aankomst.

***ORIGINELE BERICHT***

Zo, de eerste vlucht zit erop.

Prachtig weer met een stevige ZO wind, dus zoals verwacht kwamen de duiven uit de achtergrond. Een tiental duiven kwam tegelijk aan en had geen zin om te vallen. Mede door de wind konden zij hun val ook niet maken.

Ik ben redelijk tevreden, al zal er geen topnotering inzitten. Ze kwamen wel goed af met enkele favorieten voorop.

Hieronder een video van de aankomst.