benzing-live-device

De paaseieren zijn verdeeld

De paaseierenvlucht zit erop en is met mooi weer verlopen. Mijn felicitaties aan K. van Zundert, die in onze vereniging wist te winnen.

Op veel plekken waren er al favorieten. Vooruit, enkele megahokken sloegen de plank volledig mis, maar die zullen daar niet van wakker liggen denk ik.

Veel liefhebbers hebben de start gemaakt en volgende week zal ook bij de rest de gekte losbarsten, gezien de positieve weersvoorspellingen.

Extra training

Mijn duiven hebben gisteren een oefenvluchtje Berendrecht gehad. Ze werden daar in groepen gelost en kwamen hier ook in groepen aan.

De tweede ploeg jongen heb ik ook nog los gehad, maar die vliegen nog niet om het hok. Vanaf nu dus geen duiven meer los in het weekend.

Een algemene meldsite

Het zou mooi zijn dat er een website in de lucht kwam waarop we alle lossingen kunnen zien, ook die doordeweeks. Aan de hand hiervan zouden we beter kunnen bepalen wanneer we onze jongen loslaten.

Ik hoorde van Jan dat het mogelijk is om voor alle afdelingen in Nederland een meldsite te hebben, zoals die van P.V. de Blauwband. Voor die gasten is het een peulenschil, ze hebben er met de bouw van hun site al rekening mee gehouden zoiets voor heel Nederland op te zetten.

Het zou mooi zijn dat we de vluchten boven de 250 km live kunnen volgen, zodat je weet waar de eerste duiven in je afdeling vallen. Hierdoor krijg je een beeld van hoe laat je moet klokken en/of hoe je ervoor staat.

Dit lijkt me iets voor de afdelingen om mee aan de slag te gaan, we leven immers in een moderne wereld. Als we het dan toch hebben over de duivensport naar een hoger niveau tillen, dan moeten we een voorbeeld nemen aan de afdeling Friesland.

BENZING Live!

BENZING Live! is inmiddels geïnstalleerd hier. De kinderziektes moeten er nog uit, maar dat hoop ik een dezer dagen op te lossen. Het is zelfs mogelijk om de aankomsten direct te koppelen aan een dergelijke meldsite, zodat alles gelijk zichtbaar is terwijl de duiven aan het vallen zijn.

De techniek is er om dingen makkelijker te maken en dus zullen we hier iets mee moeten. Je bent daarnaast nooit te oud om te leren of iets op te pakken. Willen we de duivensport bij de jeugd aan de man brengen, dan zullen we zeker alle technische kansen moeten benutten.

Ik heb BENZING Live!, Jan heeft UNIKON-WEB. Voor ieder systeem gelden dus dezelfde mogelijkheden.