Paaseieren

Morgen is de eerste vlucht van het seizoen. In de vereniging is dit de paaseierenvlucht waarbij gelijk de systemen getest zullen worden. Ik doe niet mee en geef ze wanneer het mooi weer is een korte vlucht vanuit Berendrecht of Zandvliet, België.

De duiven zijn in orde

De training aan huis verloopt steeds beter, dus ze zijn er klaar voor. Natuurlijk hoeft het in april nog niet te gebeuren en duurt het seizoen nog lang, maar het is toch leuk als ze erbij zitten in de eerste vluchten. Al is het alleen maar voor de gemoedsrust.

Velen zullen zeggen: “dat houden de duiven niet vol”, maar daar geloof ik niet in. Ze zullen zeker eens een terugval krijgen, maar als ze over voldoende kwaliteit beschikken moeten ze er gewoon het hele seizoen staan. De ene week wat beter dan de andere, maar dat blijf je houden.

De wind

Een heel seizoen de wind in je voordeel hebben is niet realistisch, dan zou het hier altijd N tot NO moeten zijn. Dat zal slechts in 20% van de gevallen zijn, verwacht ik. Ik vrees dat het grotendeels W zal zijn.

Maar ook al staat de wind in je nadeel, dan moet je er alsnog staan vind ik. Je mag jezelf nergens achter verschuilen.

We zullen het vanaf volgende week gaan beleven. Eén ding is al zeker: de seizoensstart van vorig jaar zullen we niet krijgen wat het weer betreft. Ik hoop op een mooi verloop van de paaseierenvlucht morgen voor de liefhebbers die in gaan manden.