duiven-opleren-loenhout

Stilstand is achteruitgang

Het was vandaag ideaal duivenweer in Brabant; windstil en zonnig. Om die reden heb ik de hokken zuiver gezet, alle jongen losgelaten en de oude duiven opgeleerd op 20 kilometer.

Ik heb ze gelost in Loenhout, België. Daar was het weer zelfs nog mooier, dus van die gelegenheid heb ik maar snel gebruik gemaakt.

BENZING Live!

Gisteren heb ik met Jan BENZING Live! besteld, dus krijgen we straks direct op WhatsApp binnen wanneer er een duif valt. Bovendien kan ik dan gelijk op mijn telefoon de mpm en tijden zien, zonder hiervoor naar de klok te hoeven lopen.

Verder kan ik hiermee de aankomsten bij Jan in Friesland volgen en zelfs zien uit welk koppel ze komen. Uiteraard kan Jan dan ook precies volgen hoe het hier gaat.

De techniek staat voor niets. Ik ga kijken of het mogelijk is om de tijden straks live op onze website te zetten, zodat anderen ook kunnen zien wanneer er eentje valt.

(Te) laat lichten

Onze vereniging gaat iedere vlucht pas om 19:00 lichten, om de overnachtspelers ook de gelegenheid te geven hun duiven thuis te zien komen.

Enerzijds vind ik dit wel jammer, omdat dan niet alleen de donderdag- en vrijdagavonden om zeep zijn, maar ook de zaterdagavonden. Hierdoor hebben we niet eens meer de mogelijkheid om op zaterdagen uit eten te gaan in het vliegseizoen.

Het was naar mijn idee beter geweest om in de weekenden waarin er geen overnachtvluchten zijn, gewoon op normale tijden te lichten.

(Te) laat melden

Waar ik me echter veel meer aan erger, is dat sommige verenigingen in Brabant 2000 pas tegen middernacht hun bestanden insturen. Het bestuur van Brabant 2000 zou hier een limiet aan moeten stellen.

Ik kan me niet voorstellen dat er na 21:00 nog liefhebbers naar Compuclub kijken. De meeste kijken toch gewoon zo snel mogelijk om te zien hoe hoog ze geëindigd zijn?

Bij Jan in Friesland hebben ze een meldsite waar iedereen de eerstkomende duiven meldt. Dit is ideaal voor de verder gelegen hokken, omdat zij dan precies weten hoe laat ze moeten draaien.

Maar helaas wordt ook dat weer verziekt door bepaalde figuren die als ze zelf vroeg zitten snel melden, maar als een clubgenoot vroeg zit, laat melden.