Problems

In de UK zijn er weer problemen met zieke en zelfs dode, jonge duiven als gevolg. Adeno lijkt daar veel heviger toe te slaan dan hier.

Komt het door overmatig medicijngebruik? Wie weet. Je zag dit soort gezondheidsproblemen vroeger ook in Duitsland, toen daar nog veel naar de medicijnenpot gegrepen werd.

Gang van zaken hier en in Friesland

Hier en bij Jan in Friesland verloopt alles perfect. Jan heeft een topploeg jaarlingen en een geweldige kweek achter de rug, waarbij in mijn ogen 2017 niet in de buurt kwam van wat daar nu rondloopt. Dit belooft dus wat.

In 2017 speelde Jan iedere vlucht top 10 in Afdeling 11 Friesland ’96 met de jonge duiven. Geweldige series die zelfs nog mooier waren geweest wanneer ze elke vlucht gelijk gevallen waren. Helaas is het zo dat wanneer ze met een heleboel tegelijk arriveren, ze elkaar nogal eens in de lucht houden.

Ook in Hoeven kwam het dit jaar voor dat er 26 tegelijk arriveerden, maar niet landden. De duiven zijn praktisch allemaal wel verwant aan elkaar, dus als er één valt, komen ze meestal met meerdere tegelijk.

Het geweer wordt hier en in Friesland wel van schouder veranderd. Jan en ik willen met de jongen voornamelijk pieken op de laatste vluchten boven de 300 km, dus zal het een kwestie worden van geduld bewaren.

Ook met de oude duiven zijn de vluchten boven de 300 km dit jaar hier en in Friesland het belangrijkst.