Gouden Duif uitreiking

Gisteren was dus de Gouden Duif uitreiking.

Ik was samen met goede vriend Peter Colijn op pad en we hadden besloten om eerst even bij restaurant De Engel te eten. Daar aangekomen kwamen we Peter Fox tegen met zijn echtgenote, dus hebben we gezellig met zijn vieren gegeten en gepraat.

Peter Fox is een vrolijke man uit Wales die een over een super kweekhok beschikt met alleen maar duiven uit de allerbeste.

Peter Fox woont in de bergen, dus het is voor hem moeilijk om aan de vluchten deel te nemen. Bovendien woont hij in een natuurgebied en heeft hij dus vooral haviken als buren.

Van het restaurant naar de prijsuitreiking was maar 10 minuten rijden. Het was al een hele drukte toen we daar rond 17:00 aankwamen.

Nog even bijgepraat met mannen zoals Dirk Van Dyck, Herman Bevers, Stefan Steenbergen, etc. Ook heb ik de mannen van Comb. van Wanrooij nog even gesproken. John vertelde me dat ze weer snode plannen hebben en met een stevige ploeg oude duiven aan de start zullen verschijnen.

John en Henri zijn net als ik mannen die alles doen om te winnen en de concurrentie niet uit de weg gaan.

Ook zij zouden liever zien dat Nederland in de lengte en in het midden werd gesplitst en dat we alle vluchten konden concoursen in vier districten of werkgebieden, om zo tot mooie aantallen duiven te komen.

Dit is de enige manier om de duivensport te redden en zo zal de spreiding van vroege duiven met grotere lossingen voor iedereen aantrekkelijk zijn.

Ik heb ook nog even met een van de weinige vrouwen in onze geliefde sport gepraat, namelijk Esther Vereecke. Esther timmert hard aan de weg vanuit haar nieuwe locatie.