Het vreetfestijn begint weer

De roofvogel heeft de eerste jongen van het jaar alweer opgegeten, dit is een jaarlijks terugkomend probleem.

Eigenlijk zou ik de eerste weken gewoon bij de duiven moeten blijven als ik ze uitwen, maar dat valt niet altijd mee. Als je eventjes weg bent is het raak, een roofvogel loert hier gewoon op.

Verzorging

Dit weekend worden de eerste jongen ingeënt, dan is dat ook weer achter de rug.

Verder om de dag Naturaline en alle ramen open bij zowel de jonge als oude duiven, dit om de weerstand te bevorderen en zwakkelingen te ontdekken.

Laatst was ik bij Willem de Bruijn en ook hij hanteert het systeem van geen plafond en veel open ramen voor frisse lucht.

De standen van WHZB & PIPA Rankings

Op mijn vorige berichten ontving ik de onderstaande reactie:

“Het zijn niet alleen de standen van WHZB die niet deugen, kijk ook maar eens naar de standen van de PIPA Rankings. Hier deugt helemaal niets van, vooral bij de jonge duiven.”

De beste man heeft gelijk. Ik zeg het vaker: de kampioenschappen van je eigen samenspel lijken nog de enige juiste graadmeter.

Geen enkele buitenlander snapt iets van deze kampioenschappen. Je kunt kampioen zijn over alle vluchten bij bijvoorbeeld Brabant 2000, terwijl iemand die niet eens bij de eerste 50 hokkampioenen kan komen, bij wijze van spreken 60 plaatsen hoger staat bij WHZB.

K. Bosua haalde dit onlangs ook aan en dat is terecht.

Er worden veel huldigingen gedaan en reportages gemaakt bij duivenmelkers die in het seizoen zoek worden gevlogen door andere hokken. Vandaar het onbegrip bij veel buitenlanders die ook alles schijnen te volgen op Compuclub.

Laten we hopen dat er in de toekomst meer gelijkheid komt, het liefst in een A en B spel waarin de groten het met elkaar uit kunnen vechten in spel A en er voor de kleineren een mooi kampioenschap overblijft in spel B.