Gas erop

Vorig jaar zijn de oude duiven, jaarlingen en jonge duiven super gekomen. Ik durf zelfs te zeggen dat er maar weinig anderen waren met zoveel asduiven in verschillende spelverbanden als hier met de jonge duiven.

Whzb dan? Die moeten eerst eens met eerlijke spelregels komen en niet bij de ene vier en bij de ander 5 vluchten mee laten tellen. Ik snap niet dat ze aan zo’n oneerlijke competitie überhaupt aandacht schenken.

Gewoon de beste asduif over een heel seizoen met een gelijkwaardig vliegprogramma voor iedereen, wat ze nog steeds niet voor elkaar lijken te krijgen.

Om die reden pleit ik ervoor om alle afdelingen in Nederland af te schaffen en het vliegprogramma vast te laten stellen door secties die zich niet laten beïnvloeden door oubollige kiesmannen.

Maar goed, ik dwaal af. Ondanks dat de oude duiven en jaarlingen zo goed gekomen zijn, zitten er toch maar 10 op de 28 vliegkoppels en de rest is jaarling.

Daarbij heb ik geen enkele angst om met jaarlingen het dagfondprogramma aan te gaan. Het gaat om kwaliteit. Ze kunnen het, of niet.