Mooi weer

Hier in Noord-Brabant hebben we lekker zonnig weer vandaag, dus heb ik daar gelijk maar gebruik van gemaakt door de kweekduiven in bad te doen. Daarnaast heb ik alle hokken voor de jonge duiven voorzien van een verse laag lavakorrel.

Verder heb ik de veilingen op PIPA gevolgd met een topresultaat voor Veenstra, ook wel een teken dat duiven met een naam hun waarde behouden, ongeacht de prestaties.

Daarnaast heb ik nog even veldrijden gekeken. Het kampioenschap van België, daar is de hele middag aandacht aan besteed. Hoe anders is dit in Nederland, waar veldrijden niet eens uitgezonden wordt.

De twee beste werden kampioen. Twee toppers die ver boven de rest uitsteken en de anderen strijden het gehele jaar voor de 3e plaats.

Ook in de duivensport zie je dat terug. Enkelen zijn in staat om te winnen en de rest doet mee als bladvulling. Vaak zijn het bepaalde duiven die het in zich hebben om voor de 1e prijs te gaan, vooral met echt duivenweer waar veel getekenden gepakt worden. Zelf hou ik ook wel van asduiven, vaste duiven waar je altijd op kunt rekenen. Ook de buitenlanders zijn steeds vaker op zoek naar asduiven in groter verband.

Toch ben ik van mening dat je je allerbesten beter niet kunt verkopen. Duiven geven veel genen door en vaak komen uit asduiven weer  nieuwe winnaars.

SuperRossi was ook asduif en meerdere van zijn kinderen zijn dit ook geweest. Ook won SuperRossi meermaals de 1e, maar ook zijn directe kinderen en kleinkinderen zijn winnaars.