Embregts Theunis Racing Pigeons

Switch to desktop Register Login

Regelmaat.

Ik mag dan wel hele dagen thuis zijn maar dat wil niet zeggen dat ik ook de gehele dag bij de duiven ben.

Hier gaat alles met enig regelmaat in de vliegmaanden iets strakker, hoewel ik dan ook met een mooie dag naar het strand ga of ga fietsen.

Maar de duiven stellen zich af op ons ze weten precies wanneer ik kom om te voeren of dat ik gewoon het hok betreed.

Je ziet dat ook bij de kweekduiven ik heb nooit met een dimmer gewerkt het licht springt ineens uit. Maar ga maar kijken een half uur voor het uit gaat zit alles op zijn plek en is er geen beweging meer in het hok.

Men hoeft het natuurlijk niet zo puntje precies op de klok af gelijk te doen, dat deed ik vroeger ook nooit toen er nog 90uur gewerkt moest worden.

Maar alles op zijn tijd al wijkt het een half uur af in het vliegseizoen is wel beter.  Kijk voeren doe ik in de tijd dat er geen jongen zijn eenmaal daags, als er jongen liggen staat er een potje in de broedbak dat in de ochtend en avond aangevuld word.

Wel moet hier alles op vandaar hooguit een half potje voer ter beschikking. Ik heb een hekel aan voer weggooien dus moet hier altijd alles opgegeten worden, ook als ze gespeend zijn eerst alles op dan vers maar wel volop.

Maar toch moet men alert zijn en blijven en waken voor gemak zucht.  Ik heb er velen gehoord van wacht maar als ik gepensioneerd ben, de meeste hebben jammer genoeg al geen duiven meer.

Kijk als je in het vliegseizoen om 9u uit bed stapt heb je de slag op de concurrent verloren, in het vliegseizoen zijn om 6u de duiven hier al verzorgt en zijn de trainingen om 9u achter de rug.

Nogmaals moest ik hele dagen werken deed ik dat in de avond.  In het seizoen is het immers lang licht ken er genoeg die het zo doen en geweldig spelen maar die beschikken over een top motivatie, en die heb je wel nodig om te willen presteren.

En dan die fanaten die alle jaren de pannen van het dak halen om ze af te wassen, laat ze bezig dat lijd vaak nergens toe en is volstrekt onnodig.

Waardeer dit artikel
(0 Stemmen)
Nog meer nieuwsartikelen: « Het gaat weer door. De 12e »
back to top

Design by You Me 'n IT

Top Desktop version