Embregts Theunis Racing Pigeons

Switch to desktop Register Login

Het gaat weer door.

Nog een dikke week dan kunnen de vroege kwekers onder ons de eerste jongen weer eraf zetten, hier liggen nu kleine jongen van amper een paar dagen waarvan er al verschillende gesneuveld zijn door onervaren zomerjongen. Niet getreurd over enkele maanden struikel je over de duiven. 

Aankomend weekend ga ik de lava alvast op de hokken van de jongen gooien dan is dat maar klaar, hier 5 afdelingen om jongen in te spenen, de laatste zal in april gevuld worden. Nogmaals ik kijk niet op een duif meer of minder ook niet wanneer ik er een verwijder die me niet aanstaat.

Ook dit weekend weer een doos Naturaline vullen met knoflook dan kan dat alvast weer trekken, of het nu een maand of meerdere maanden trekt lig ik niet zo wakker van.

Alle duiven hebben hun entingen,luisdruppel en geeltablet gehad dus de oude duiven zijn klaar voor het nieuwe seizoen. Natuurlijk ga ik wel even ergens de 2e week maart op controle en zie ik dan hoe het erbij staat.

Kwekers

De kweekduiven krijgen hier 2 x daags bevochtigt voer en op dat voer een schep allerlei en een schep Vitamineral, vooral dat laatste schijnen ze graag te lussen met kleine jongen.

Vitamineral krijgen ze hier toch altijd een maal per week op het voer. In het vliegseizoen die van Marien en buiten het seizoen die van ons zelf, en eerlijk gezegd moet ik het verschil nog steeds ontdekken. Het ziet er hetzelfde uit en ruikt hetzelfde maar dat terzijde.

Mineralen met dit weer in een potje is de andere dag kleddernat door de aanwezige zouten, vandaar hier op het voer.

Biergist heb ik ooit gegeven maar ben ik vanaf gestapt ook van de extra eiwitten overigens dat zit voldoende in de door ons samengestelde mengeling en is eerder slecht dan goed. Ben zelfs van mening dat spuitende jongen door te zwaar voer komt met een teveel aan grote erwten maar dat terzijde.

Ik ga liever voor extra vetten ook in de winter en bij het kweken van jongen wanneer ze toch reserves nodig hebben, vandaar dat ik dus 1 deel  Npo op 4 delen Championsmix meng het gehele jaar door.

Maak het niet te moeilijk

Natuurlijk zijn er vele wegen die naar Rome leiden ben er zelfs geweest omdat te onder zoeken.

Maar ieder moet doen waar hij zich goed bij voelt zonder een ander product A of B op te dwingen. Zelf kies ik voor de gemakkelijke en goedkoopste weg en daar passen geen kunstmatige verwarming of allerlei dure bijproducten in.

Ik heb meerdere dingen geprobeerd en getest zonder verandering of verbetering.

En dan stap ik daar net zo gemakkelijk weer af, hetzelfde doe ik met eventuele nieuwe aankopen bevalt het me niet na een jaar snij ik er alles met wortel en al eruit.

Waardeer dit artikel
(0 Stemmen)
Nog meer nieuwsartikelen: « Techniek. Regelmaat. »
back to top

Design by You Me 'n IT

Top Desktop version