Embregts Theunis Racing Pigeons

Switch to desktop Register Login

Die laatste vlucht.

Gisteren nog eens bij de vliegduiven langs gelopen man wat zit er een kwaliteit ben benieuwd als ik die op het juiste spoor kan krijgen. Andere jaren heb ik altijd mijn allerbeste jongen naar de kweek gezet maar dit jaar niet de meerjarige vliegduiven zijn wel op het kweekhok beland en kunnen zich daar nu bewijzen.

Dit jaar een hok van 90% jaarlingen en als 2 jarige de 2 super Belgen van Peter van Oerle en een jaarling ( al is dat een halve van mij uit een zoon Superrossi waar ik ook heel wat van verwacht)  Ook nog enkele 2 jaarse duivinnen en enkele 3 jaarse om de langere taaie dagfond vluchten mee aan te vangen.

De planning is om de vliegduiven rustig aan de start te brengen en vandaar uit maar te kijken.  Eigenlijk net als afgelopen jaar maar toen vlogen ze vanaf de eerste vlucht net kometen en was ik wel benieuwd of het allemaal niet te vroeg was, maar ze hielden het met gemak vol.

Kijk mijn beste jaren met jong en oud deden ze het vanaf het begin aan super een kwestie van een goede basis gezondheid.

Ook is het belangrijk dat je jezelf niet laat verleiden door allerlei 2 daagse ontsmetting kuurtjes die hebben een vorm peil zo om zeep geholpen.

 

Toch is het niet elk jaar feest ook afgelopen jaar zoals ieder jaar kost het enkele topduiven, ook afgelopen jaar mijn allerbeste jaarling weg op de laatste vlucht. Zijn wederhelft werd 1e asduif in het samenspel 2e provinciaal en eindigde bij de eerste 20 WHZB,maar vloog zich in het najaar dood tegen een lichtmast. Een jong van dit koppel wist te zege vieren bij Jan tegen ruim 6000d om vervolgens van een gemakkelijke vlucht weg te blijven.

Dat gebeurt hier elk jaar vaak vanaf de laatste vluchten dat de beste duiven sneuvelen, vandaar dat ik ze normaal redelijk snel op de kweek zet  en er dan meerdere jaren plezier aan kan beleven.

Kijk duiven die als jong een super prestatie leveren bijvoorbeeld 1e asduif prov of een Npo vlucht winnen, zulke duiven zitten op hun piek en gaan zoiets vaak niet evenaren de komende jaren.

Vandaar dat je moet kunnen en willen inzien wanneer een duif zijn of haar limiet bereikt heeft, en dat je haar op tijd moet stoppen als ze niet presteert wat je ervan verwacht. Zulke duiven ga je vaak later in het seizoen verspelen en dan sta je met lege handen.

Het is en blijft dus belangrijk dat je een brede selectie hebt op het vlieg of kweekhok en niet zozeer afhankelijk bent van een duif, in mijn ogen ben je nog steeds beter af met een topper op het kweekhok dan op het vlieghok.

Waardeer dit artikel
(1 Stem)
Nog meer nieuwsartikelen: « No news Techniek. »
back to top

Design by You Me 'n IT

Top Desktop version