Embregts Theunis Racing Pigeons

Switch to desktop Register Login

Nog een week.

Nog een week en we staan in het nieuwe jaar en 2017 kan weer in de boeken als een succesvol jaar met de duiven.

Toch ook hier weer enkele verbeter punten voor 2018 je moet immers altijd kritisch zijn op jezelf. In voorgaande jaren haalde ik mijn allerbeste jongen direct naar de kweek voor het risico ze kwijt te spelen, in 2018 ga ik ze gewoon spelen ondanks alle kooplustige figuren blijven ze op het hok.

Ik ben inmiddels ook de 50 gepasseerd en wil genieten van de duivensport op mijn manier en dat is met goede duiven en geen aandacht steken in allerlei randzaken.

Ook wil ik net als dit jaar vanaf vlucht 1 genieten en niet mee doen aan specialisatie maar op alle vluchten gewoon erbij proberen te zijn.

En natuurlijk Jan in Friesland naar het hoogste podium proberen te helpen, zelf heb ik alles wel een keer gezien en gewonnen en ga ik alleen nog maar voor mooie vlucht uitslagen en series.

Maar zoals alles blijft het afwachten in het leven en de duivensport op zich.  Kijk alles loopt achteruit dus het is aan het bestuur en ons om de duivensport aantrekkelijk te maken voor de leden die we nog hebben, en minder te focussen op het aantrekken van nieuwe leden. 

Het is mooi wat het nieuwe Npo bestuur bereikt heeft maar het belang van de bestaande leden en het voorschotelen van een mooi vliegprogramma moet het doel blijven.

Zo zou ik graag zien dat de afdelingen terug gebracht zouden worden naar 6, en dat we met 1,2,3 semi nationaal kunnen concoursen 20 vluchten per jaar en daar een Nationaal kampioenschap aan hangen over die vluchten.

En 4,5,6 ook op dezelfde manier en dan alle vluchten onder de 250 km( in het midden van de 3 afdelingen) in samenspel verband concoursen.

Als we dan sponsoren bereid kunnen vinden voor die semi nationale concoursen, bijvoorbeeld op dezelfde dag een auto te vervliegen die gegarandeerd is en niet in te wisselen is voor geld.

Dat zou de duivensport naar een ander plan tillen en aantrekkelijk maken voor de eigen leden en de eventuele nieuwe leden. Het allermooiste zou een inkorf beperking van 40 oude duiven en 60 jongen zijn op die vluchten de overige duiven kunnen dan op de 250km grens gezet worden.

Hier zijn we bezig de site aan te passen en een verzorging schema over 12 maanden te maken zo ik het doe, alle Champions/Npo mix gebruikers kunnen het dan opvragen.

Ik zal daar in elke maand vermelden hoe ik de duiven voorbereid en train op het nieuwe seizoen maar ook wat de voeding of eventuele bijproducten betreft. Natuurlijk heb ik geen volgers nodig maar er zijn er genoeg die door de bomen het bos niet meer zien en er misschien wel iets aan zullen hebben.

En ook hier net zo vaak slechte als goede vluchten was dat niet zo dan zou ik wel een wondermiddel gebruiken.

Waardeer dit artikel
(3 Stemmen)
Nog meer nieuwsartikelen: « Bonnen. Duidelijkheid. »
back to top

Design by You Me 'n IT

Top Desktop version